Verstappen már a rajt előtt autót tört, de második lett, az eső nem jött, Hamilton nyert

Verstappen már a rajt előtt autót tört, de második lett, az eső nem jött, Hamilton nyert

Izgalmasnak ígérkezett a Magyar Nagydíj, a startnál vizes volt a pálya, ráadásul a rajt előtt, még a kivezetőkörön Max Verstappen a falba csúszott a Red Bullal. Neccesen, de a szerelők időben össze tudták rakni az autót.

A felvezetőkörön úgy tűnt, hogy vannak száraz ívek a pályán, a két Haas ezért már a start előtt bejött slickekért. A rajtnál Bottas sokat bukott, bemozdult, ezért lendületet veszített, a 6. helyig csúszott vissza. Stroll jött előre a másodikra, Verstappen pedig a 3.-ra a 7.-ről.

A Haas húzása okosnak bizonyult, a komplett mezőny jött a boxba száraz pályás abroncsokért, néhány körön át Magnussen a 3., Grosjean a 4. helyen állt.

A futam során Hamilton győzelme nem forgott veszélyben, a végén még egy extra kerékcsere is belefért a leggyorsabb körért, ahol bár bukott legalább egy másodpercet a lassú cserével, de nem jelentett problémát.

A mezőnyben több csata is zajlott, például Bottas-Leclerc és Sainz-Leclerc között is.

A boxban Sainz és Latifi értek össze, utóbbi defektet és 5 másodperces büntetést kapott.

A futam jelentős része várakozással telt: esőt jósoltak, a zápor érkezésének idejét mindig tolták, de a 35. kör környékén megjelent esőcseppeken kívül más nem történt.

Bottas a 3. helyért a második kerékcserék után ugrotta át Strollt, és ment Verstappen után, de még egy extra kiállással, friss Pirelliken sem tudta megelőzni.

Ki kell emelni Alexander Albon teljesítményét, aki a 13. helyről indulva az 5. pozícióban hozta be a Red Bullt, valamint a Haas Kevin Magnussen 9. helye révén idei első pontjait szerezte.

Lewis Hamilton nyolcadik alkalommal győzött a Hungaroringen, ezzel beállította Michael Schumacher rekordját, aki Magny Cours-ban volt képes ennyi sikerre.

F1