Nincs megállapodás: délután ismét összeül a 27 uniós tagállam vezető

Nincs megállapodás: délután ismét összeül a 27 uniós tagállam vezető

Továbbra sem sikerült megállapodásra jutni, ezért hétfőn is folytatódik az európai uniós tagországok állam-, illetve kormányfőinek pénteken kezdődött, eredetileg kétnaposra tervezett csúcstalálkozója, amelyen az Európai Tanács tagjai a következő, 2021-től érvényes hétéves EU-költségvetésről és az ahhoz kapcsolódó, a koronavírus-járvány okozta gazdasági és társadalmi károk helyreállítását célzó pénzügyi támogatási csomagról tanácskoznak.

Az MTI arról számolt be, hogy az Európai Tanács elnökének szóvivője, Barend Leyts hétfőn arról tájékoztatta a sajtót, hogy a tagállamok vezetői két-, illetve többoldalú megbeszélésekkel kezdik a csúcstalálkozó negyedik napját, majd - leghamarabb délután négy órakor - ismét összeülnek huszonhetes körben.

Német lap: meg kell mutatni Orbánéknak, hogy az Európai Unió nem egy pénzautomata

A hvg.hu szemlézte a német Der Spiegel vezércikkét, amellett érvel a szerző, hogy ideje megmutatni Orbán Viktornak és antidemokratikus barátainak, hogy az Európai Unió több, mint egy pénzautomata - írja a 24.hu. A hetilap cikkében arra szólítják fel az EU-t, hogy lépjen fel Magyarországgal, Csehországgal és Lengyelországgal szemben.

Ahogy arról vasárnap beszámoltunk, Orbán Viktor arról beszélt, ha nem sikerül megállapodásra jutni a vitás kérdésekről a költségvetéssel és a mentőcsomaggal összefüggésben, az Hollandiának lesz köszönhető.