Varga Judit minden eddiginél keményebb, gátlástalanabb támadássorozatra számít

Varga Judit minden eddiginél keményebb, gátlástalanabb támadássorozatra számít

Varga Judit igazságügyi miniszter interjút adott a Magyar Nemzetnek, néhány részlet:

  • "Az Európai Tanács által elfogadott következtetések nem tartalmaznak jogállamisági feltételrendszert. Az állam- és kormányfők megerősítették, hogy fontos az EU pénzügyi érdekeinek védelme és a jogállamiság tiszteletben tartása, de a két terület nem kapcsolható össze."
  • "Egy új, általános költségvetési kondicionalitás kialakításáról született döntés, ami az EU költségvetésének és pénzügyi érdekeinek védelmét szolgálja."
  • "Arra számítok, hogy ősszel egy új, minden eddiginél keményebb, gátlástalanabb támadássorozat veszi kezdetét. Ebben a magyar ellenzéki EP-képviselők oroszlánrészt fognak vállalni: eddig sem a magyar érdekeket képviselték Brüsszelben, hanem Brüsszel érdekeit Magyarországon, ez aligha fog változni."

Merkel: Támogatni fogjuk Magyarországot, de kritikus lépéseket kell megtennie Orbán Viktornak

Az uniós tagállamok vezetői elfogadták a 2021 és 2027 közötti időszakra vonatkozó, hosszú távú uniós költségvetésről szóló és a koronavírus-járvány okozta gazdasági és társadalmi károk helyreállítását célzó pénzügyi csomagot - jelentette be Charles Michel, az Európai Tanács elnöke a pénteken kezdődött uniós csúcstalálkozót követően, keddi Twitter-üzenetében. "Sikerült, Európa egységes, Európa erős.