Az Európai Bizottság alelnöke aggasztónak tartja a magyar média helyzetét

Az Európai Bizottság alelnöke aggasztónak tartja a magyar média helyzetét

Az Európai Bizottság alelnöke, Věra Jourová látva az Index több munkatársának felmondását, aggódik a magyar média helyzete miatt – közölte a Politico.

Nem szabad engedni, hogy a gazdasági nyomás politikai nyomásgyakorlást eredményezzen. A demokrácia nem működik szabad és független sajtó nélkül

- nyilatkozta az alelnök még július elején. A tegnapi napon kiemelte, hogy a 400 kormányközeli médiumot egy tető alá vonó KESMA (Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány) esetét sem hagyják kivizsgálás nélkül, és nagyon komolyan fogják venni a vizsgálatot.

Együtt tüntetnek az ellenzéki pártok az Index fideszes bedarálása ellen péntek este

Csak egy gyáva ember fél az igazságtól, tüntessünk együtt a sajtószabadságért! - fogalmazott a Jobbik pénteki közleményében, melyben arra szólítja fel követőit, hogy vegyenek részt a péntek este 18 órakor kezdődő tüntetésen az Index szerkesztőségénél, miután az ország legnagyobb hírportálját komoly támadás érte a kormánypártokhoz köthető, a cég vezetésébe korábban bekerülő érdekcsoportok felől.

Az eset előzménye, hogy szerda délelőtt menesztették Dull Szabolcsot az Index szerkesztőségének éléről, amit a szerkesztőség elfogadhatatlannak talált, majd csütörtökön hiába kérték Dull Szabolcs visszahelyezését, így több újságíró benyújtotta a felmondását.