Az MTI letiltotta a Jobbik Indexről és a tüntetésről szóló közleményét

Az MTI letiltotta a Jobbik Indexről és a tüntetésről szóló közleményét

Lassan már magától értetődő lesz, hogy a Jobbiknak egyes közleményei nem jelenthetnek meg az MTI-ben. Ezúttal a ma esti tüntetésről  - ami a független média és a szabad sajtó mellett áll ki -  gondolták úgy, hogy nem érdemes körbeküldeni.

A teljes közlemény a következő volt:

Sajnos afelől ma már senkinek nincs kétsége, hogy az Orbán-kormány legnagyobb ellenségei a tudás és a szabadság. Véleményünk szerint az, amit a Fidesz a médiával és az újságírással művel önös érdekei miatt, egyszerűen gyáva és gusztustalan. A Jobbik ezért fontosnak tartja, hogy ma este minél többen találkozzunk az Index székházánál. Mutassuk meg, hogy nem félünk, mutassuk meg, hogy bármilyen alantas eszközhöz is folyamodik a kormány, a magyar népet nem lehet elhallgattatni!

 

A Jobbik Magyarországért Mozgalom „Csak egy gyáva ember fél az igazságtól - tüntessünk együtt a sajtószabadságért!” kezdetű közleményét a következő érvelésekkel dobta vissza:

nem sértheti a közmédia szervezeteinek jó hírét és üzleti érdekeit, nem irányulhat a közmédia bármely szervezete vagy annak munkavállalója ellen,

nem mozgósíthat konkrét politikai akcióra, tüntetésen, vagy bármely rendezvényen történő részvételre, illetve adománygyűjtésre, bojkottra

A tüntetés részleteit itt olvashatják.