Magyar Hang: Vaszily Miklós Schmidt Máriával egyeztet

Magyar Hang: Vaszily Miklós Schmidt Máriával egyeztet

Az Index Dull Szabolcs főszerkesztő kirúgása után szétesőben van, legalább 70 újságíró felmondott már, itt írtunk róla bővebben:

Máris vége? Felmondott az Index vezetősége és több mint 70 újságíró

Pénteken kezdeményezte munkaviszonya megszüntetését az Index szerkesztőségének három vezetője, Tóth-Szenesi Attila vezető szerkesztő, illetve Munk Veronika és Haász János főszerkesztő-helyettesek - írta péntek kora délutáni közleményében az Index. Távozásukkal egyidejűleg a szerkesztőség több mint hetven munkatársa szintén kezdeményezte a felmondását.

A Magyar Hang értesülése szerint a hírportál hirdetéseit kezelő cég résztulajdonosa, Vaszily Miklós éppen Schmidt Máriával találkozott, információik szerint péntek kora délután egy elit budai étteremben beszélgettek.

Vaszily Miklós az MTVA-nál, és a Mészáros Lőrinc-féle Echo TV-nél is feltűnt vezető pozícióban, csakúgy, mint a TV2-nél. Az Origo élén is dolgozott azokban az időkben, amikor Sáling Gergő főszerkesztőnek távoznia kellett, miután lehozták Lázár János szállodaszámlájának ügyét.

Arról még a 444 írt, hogy tudomásuk szerint Schmidt is ambicionálta Gerényi Gábor tanácsadó akcióját, a tervekből viszont botrány lett, ezért nem valósultak meg.

Együtt tüntetnek az ellenzéki pártok az Index fideszes bedarálása ellen péntek este

Csak egy gyáva ember fél az igazságtól, tüntessünk együtt a sajtószabadságért! - fogalmazott a Jobbik pénteki közleményében, melyben arra szólítja fel követőit, hogy vegyenek részt a péntek este 18 órakor kezdődő tüntetésen az Index szerkesztőségénél, miután az ország legnagyobb hírportálját komoly támadás érte a kormánypártokhoz köthető, a cég vezetésébe korábban bekerülő érdekcsoportok felől.