Origo: sajnáljuk, Vona Gábor tényleg nem esküdött fel Allahra

Origo: sajnáljuk, Vona Gábor tényleg nem esküdött fel Allahra

Újabb pert nyert meg Vona Gábor volt Jobbik-elnök a kormánypárti sajtóval szemben, és szokás szerint még mindig a 2018-as választási kampányban terjesztett lejárató hazugságok rendbetételéről van szó.

A Második Reformkor oldalán megjelent poszt szerint legutóbb a fideszes Origo ismerte el egy bírósági ítéletet követően, hogy a

www.origo.hu portálon 2018. március 3. napján „Vona házhoz megy a székely pofonért Marosvásárhelyen” címmel megjelent cikkben valótlanul állította a felperesről, hogy felesküdött Allahra”

Egyébként maga a cikk is érdekes, hiszen nem csupán az Allahozás volt hazugság, de a marosvásárhelyi provokáció is egyértelműen egy kormánypárti szervezésű akciónak tűnt, amivel azt a képet akarták festeni a kamerák előtt, hogy Erdélyben sem szeretik a Jobbik elnökét.

„Természetesen láthatóan azt sem felejtették el a porszívóügynöknek, hogy korábban számos esetben az iszlám mellett foglalt állást, török szélsőségesekkel barátkozott, és felesküdött Allahra.”

- állt a nívós írásban, majd a Fidesz újabb kétharmaddal nyert.

Vona Gábor jelenleg a Második Reformkor Alapítványon keresztül többek között az álhírek terjesztése ellen küzd, ehhez egy petíciót is indított.