Az Index bedarálása után a 24.hu jön a lap tulajdonosa szerint

Az Index bedarálása után a 24.hu jön a lap tulajdonosa szerint

Varga Zoltán a Central Médiacsoport tulajdonosa a Politicónak adott interjújában nemcsak az Index körüli helyzetet véleményezte, de azt is elárulta, hogy jelenleg milyen háború folyik a 24.hu megszerzéséért - írja a Média1.

Varga szerint az elmúlt hetekben komoly támadásokat intéztek ellene, szerinte felépített kampány folyik vele szemben a kormány által irányított médiumok hasábjain. A tulajdonos elárulta, hogy az elmúlt időszakban olyan dolgokat írtak róla, minthogy nem fizet adót, rossz ember, és nem fizeti meg rendesen az alkalmazottait, amit aligha tart véletlennek, és az Index után most a 24.hu-t vették ostrom alá.

Beavatkoznak a magánéletembe, és minden nap ott vagyok a tévében. Megpróbálnak sarokba szorítani, demotiválttá tenni az alkalmazottaimat, és rávenni őket a távozásra

 -nyilatkozta, majd arra is kitér, hogy az országban működő független médiumokat akadálynak tekintik a hatóságok.

Az Index bedarálására is felvázolt egy forgatókönyvet, ami szerint először csak minimális változtatásokat eszközölnek majd a lap felépítésében, sőt még néhány kritikus hangvételű cikket is közölnek majd a kormányról, majd a választások közeledtével a kormány átveszi az uralmat a lap fölött, és ekkor már utasításba adja miről és hogyan írhatnak a lapnál dolgozók. Varga biztosra veszi, hogy a történtek az Index függetlenségének végleges megszűnését jelenti, és bár marad még független média az országban, az már számottevően kisebb lesz.