Visszavonul a Prezi vezérigazgatója, Árvai Péter

Visszavonul a Prezi vezérigazgatója, Árvai Péter

Lemond vezérigazgatói posztjáról és a jövőben igazgatótanácsi elnökként segíti a Prezi munkáját Árvai Péter, a Prezi egyik alapítója, aki 12 folyamatos átalakulással járó év után hozta meg a döntést – olvasható Facebook-posztjában.

Ez nem a búcsú ideje, hanem egy örömteli perc, én pedig alig várom, hogy az igazgatótanács elnökeként csatlakozhassak a csapathoz. Ezzel együtt új fejezet nyílik a Prezi életében

- fogalmazott Árvai, aki Somlai-Fischer Ádámmal és Halácsy Péterrel 2008-ban hozta létre a Prezi névre hallgató prezentációs eszközt. A vezérigazgató csütörtöktől az eddigi működési igazgató, Jim Szafranski lesz, aki „meggyőző tapasztalatokat szerzett” az Apple-nél, a Microsoftnál és az IBM-nél, és Árvai nyugodt szívvel adja át neki „élete munkáját”.

Mint sok vállalkozónak, nekem is a fő hajtóerőm, hogy valami olyan dolgon dolgozzak, ami elhozza azt a változást, amit a világban szeretnék látni – írta az alapító, hozzátéve, a döntés meghozatala előtt fontosnak tartották a felhasználók, a Prezi-csapat és a befektetők miatt, hogy a vállalat készen álljon a változásra. Árvai úgy látja, a Prezi Videó most a világ egyik leggyorsabban fejlődő videós eszköze, ami alapot ad a további fejlődésnek.

„A Prezi több mint 100 milliós felhasználótábora a világ legnagyobb prezentációs könyvtárát hozta létre, ami a Harvard kutatói szerint az átlagos diáknál hatékonyabb eszköz az előadásra. A prezentációkat már sok milliárd alkalommal nézték meg, miközben a TED-től az ENSZ-ig minden jelentős szervezettel kialakult egyfajta partneri viszony. Ennek eredménye, hogy kimondhatjuk: az innen Budapestről indult Prezi lett mára a világ egyik legszélesebb körben ismert magyar márkája.”

- olvasható az írásban.