A román klub sportigazgatója szerint nem kell bocsánatot kérnie a magyarellenes rigmusok miatt

A román klub sportigazgatója szerint nem kell bocsánatot kérnie a magyarellenes rigmusok miatt

Nem csitulnak a kedélyek a múlt heti román kupa döntő után. Az egykori Steaua Bucuresti (most már FCSB néven futó) klub sportigazgatója közölte, hogy nem kíván bocsánatot kérni a szurkolói viselkedése, illetve a magyarellenes rigmusok miatt.

A múlt heti román kupa döntő sem múlt el botrány nélkül. Ugyanis a székelyföldi Sepsi lépett pályára a bukaresti klub ellen, amelyen utóbbi 1 gólos győzelmet aratott. A finálét Ploesti városában tartották, természetesen zárt kapuk mögött, ám a szurkolók a csapat hazatérésekor együtt ünnepeltek a gárdával. Ott azonban a román sportlap tudósítása szerint a szurkolók és a játékosok közötti közös éneklésében több ismert magyarellenes rigmus és nóta is elhangzott.

Mihai Stoica sportigazgató saját közösségi oldalán reagált az esetre, illetve kifejtette, hogy nem kíván a Sepsi OSK csapatától bocsánatot kérni.

Mint írta, nem volt jelen az esetnél, ezért leállítani sem tudta a magyarellenes rigmusokat, bocsánatot pedig azért nem tud kérni, mert még sosem beszélt Hadnagy Attilával, a Sepsi sportigazgatójával. 

„És őszintén, tőlem sem kértek bocsánatot, amikor az ő szurkolóik engem szidalmaztak a bajnoki meccseken. Tisztán és érthetően, az anyanyelvemen” 

– jegyezte meg az FCSB sportigazgatója. Állítása szerint a Sepsi küldöttsége magyar rigmusokat üvöltött.

„Nem zavart, még úgy sem, hogy ez a Román Kupa fináléja volt. Az sem zavart, hogy sajtóhírek szerint a magyar kormány tölti fel olyan klubok számláit, amelyek a román versenyrendszerben szerepelnek, de lehet, vannak román szurkolók, akiket ez zavar” 

– írja a bukaresti klubvezető, hozzátéve: szerinte a járvány okozta túlfűtöttségnek köszönhető ez az eset.

A mérkőzés nemcsak erről a botrányról maradt emlékezetes, ugyanis a találkozó előtt egy órával a mérkőzés jogaival rendelkező román tévétársaság közölte az M4Sport csatornájával, hogy mégsem adhatja le a mérkőzést Magyarországon.