Nem kerül eladósorba az angol klub

.
Kép: Getty Images

Visszavonta a Newcastle United futballklubra vonatkozó vételi ajánlatát a szaúdi többségű konzorcium.

A Sky Sports News csütörtökön arról számolt be, hogy a befektetői csoport a koronavírus-járvány hatására kialakult bizonytalan gazdasági helyzetre hivatkozva lépett vissza az üzlettől. A tv-csatorna birtokába került indoklás szerint a befektetés már nem tűnik kifizetődőnek.

Médiainformációk szerint a brit üzletasszony, Amanda Staveley vezette konzorcium 300 millió fontot fizetett volna a klubért, a szaúdi érdekeltség pedig elérte volna a 80 százalékot.

A lehetséges üzletet korábban több kritika is érte, miután a közel-keleti csoport legbefolyásosabb embere a szaúdi koronaherceg, Mohamed bin Szalmán, akit az emberi jogok súlyos megsértésével vádolnak.

Az üzlet kútba esésével a Newcastle United további sorsa egyelőre bizonytalan. A szurkolók által nem igazán kedvelt tulajdonos, Mike Ashley régóta túl akar adni a klubon, és sajtóinformációk szerint van egy amerikai ajánlata is, a tengerentúli üzletember, Henry Mauriss 350 millió fontot kínál az egyesületért, s már a következő szezon rajtjára ő szeretne lenni az új tulajdonos.

(MTI nyomán)