Addig fenyegette a rendőröket, hogy terrorcselekmény előkészületével vádolták meg

Addig fenyegette a rendőröket, hogy terrorcselekmény előkészületével vádolták meg

Letartóztatását indítványozta a Fővárosi Nyomozó Ügyészség annak a 43 éves férfinek, akit a TEK-esek segítségével fogtak el a nyomozó ügyészek azok után, hogy többször is megöléssel fenyegette a rendőröket - írta a 24.hu.

Egyébként a férfi igyekezett mindent megtenni, hogy elítéljék. 

Tavaly decemberben és idén januárjában többször is írt egy végrehajtónak, illetve az Országos Rendőrfő-kapitányságnak, valamint a Terrorelhárítási Központnak, és azzal fenyegetőzött, hogy rendőrök életét fogja kioltani. Aztán elfogták, vallomást is tett, de végül szabadlábra helyezték, mert nem volt rá adat, hogy valóra akarná váltani a fenyegetéseit.

De nem adta fel. 

Hat hónappal később ugyanis ismét a rendőrök megölésével fenyegetőzött, amikor tanúként szerették volna kihallgatni egy büntetőügyben. Ezzel a tanúkihallgatás elkerülése volt a célja, akadályozva a rendőrség törvényes feladatainak ellátását.

A nyomozó ügyészek a TEK-esekkel együtt ismét elfogták a férfit, akit terrorcselekmény előkészületével is meggyanúsítottak és őrizetbe vettek. A Fővárosi Nyomozó Ügyészség bűnismétlés veszélye, és a gyanúsított eljárásban való jelenlétének biztosítása érdekében indítványozta a férfi letartóztatását.