Súlyosbítást kértek a holland drogdílerekre

Súlyosbítást kértek a holland drogdílerekre

A kényszerintézkedés és a kiszabott büntetés súlyosítását kezdeményezték a tavalyi Sziget Fesztiválon lebukott két holland drogkereskedő ügyében – tájékoztatta Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség hétfőn az MTI-t.

Felidézték: áprilisban emeltek vádat a holland állampolgárok ellen, akik tavaly augusztusban jelentős mennyiségű kábítószert hoztak Magyarországra, hogy a fesztiválon értékesítsék, de tetten érték őket.

A Fővárosi Törvényszék június végén kihirdetett elsőfokú ítéletében a hollandokat bűnösnek mondta ki jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettében, és 5 év szabadságvesztésre, valamint 4 év Magyarországról történő kiutasításra ítélte őket.

A határozat kihirdetése után a törvényszék a vádlottak letartóztatását megszüntette és – bérelt lakásban – bűnügyi felügyeletbe helyezte őket a másodfokú eljárás befejezéséig.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség kezdeményezte a két vádlott ismételt letartóztatását és indítványozta a fegyházbüntetés súlyosítását – közölték.

(MTI)

Életfogytiglanra is ítélhetik a Szigeten elkapott holland dílereket

Lezárta a rendőrség a nyomozást a Sziget fesztiválon drogot áruló két holland fiatal ügyében és jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt javasol ellenük vádemelést az ügyészségnek - jelentették be a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) munkatársai szerdai sajtótájékoztatójukon. Obbágy Gábor, az óbudai rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője elmondta: tavaly augusztus 6-án, a fesztivál 0.