Szinte biztosan csonka parlamenti ülés lesz ma

Az ellenzéki képviselők aláírásaival összeül ma a parlament, de az a fideszes honatyák bojkottja miatt várhatóan határozatképtelen lesz. A DK azt kezdeményezte, hogy a Ház augusztus 3-án rendkívüli ülésen politikai nyilatkozatot tárgyaljon és fogadjon el Az Európai Tanácsban 2020. július 21-én elfogadott megállapodásról címmel. Gyurcsányék szerint ugyanis Orbán Viktor az előzetesen megszabott, erős tárgyalási alapnak szánt feltételeket figyelembe véve nem támogathatta volna az Európai Unió új költségvetését és a gazdasági mentőcsomagot. Ezért akarták, hogy a képviselők egy rendkívüli ülésnapon vitassák meg, hogy

Orbán Viktor hogyan bukhatott ekkorát Brüsszelben.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője azt közölte, a baloldal szenvedett vereséget Brüsszelben, és

most a magyar parlamentet próbálják cirkusszá változtatni,

ebben a kormánypártok nem vesznek részt.

Rendkívüli parlamenti ülés lesz, de a Fidesz nem vesz részt rajta

Az Országgyűlés rendkívüli ülésére hétfőn, augusztus 3-án kerül sor, a DK kezdeményezésére. A párt szerint Orbán Viktor az előzetesen megszabott, erős tárgyalási alapnak szánt feltételeket figyelembe véve nem támogathatta volna az Európai Unió új költségvetését és a gazdasági mentőcsomagot. Ezért akarták, hogy a képviselők egy rendkívüli ülésnapon vitassák meg, "hogy Orbán Viktor hogyan bukhatott ekkorát Brüsszelben".

A 13 órakor kezdődő ülésen várhatóan elhangzanak napirend előtti felszólalások, de a napirendet határozatképesség hiányában nem fogják tudni elfogadni.