Megvan az idei ország tortája és Szent István-napi kenyere

Magyarország tortája, torta
Egy-egy szelet Füredi Krisztián, a tápiószecsői Hisztéria Cukrászda cukrászmestere Curiositas tortájából, az idei Magyarország tortájából és a pilisszentiváni JÓkenyér Cukrászat Szentivánéji Álom tortájából, Magyarország cukormentes tortájából
Koszticsák Szilárd / MTI

A Parlament Vadásztermében immár hagyományos ünnepség keretében kedden bemutatták az ország kenyerét, az ország leginnovatívabb kenyerét, az ország tortáját és az ország cukormentes tortáját.

A díjazott munkák:

  • Magyarország tortája Füredi Krisztián, a tápiószecsői Hisztéria Cukrászda cukrászmestere Curiositas tortája lett, melynek fő összetevői a mogyoró, a mandula és a csokoládé, valamint a birsalma.
  • Magyarország cukormentes tortájának a pilisszentiváni JÓkenyér Cukrászat Szentivánéji Álom tortáját választották, ez nem tartalmaz hozzáadott cukrot, ízvilágát a kellemesen savanykás, fahéjas meggylekvár és a könnyű meggyes habkrém adja, amelyet a tejszínes-zabpelyhes angolkrém tesz teljessé. A tortát cukormentes fehércsokoládé fedi, és a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége számításai szerint szeletenként 13,3 gramm szénhidrátot és 252,5 kalóriát tartalmaz.
  • 2020 Szent István-napi kenyere címet a balmazújvárosi Balmaz Sütöde Kft. Hajdúsági házi kenyere kapta.
  • 2020 leginnovatívabb kenyere pedig a solymári Hel Pékség Kft. Rozmaringos burgonyás cipója lett.

A két győztes tortát augusztus 19-étől az ország számos cukrászdájában árusítani fogják.

(MTI nyomán)

Az alábbi képgalériában meg is tekintheti a nyertes pályaműveket:

2020 Szent István-napi kenyere: a balmazújvárosi Balmaz Sütöde Kft. Hajdúsági házi kenyere
2020 Szent István-napi kenyere: a balmazújvárosi Balmaz Sütöde Kft. Hajdúsági házi kenyere
7
Legolvasottabb híreink