Népszerű akart lenni a közösségi médiában, ezért megölte a szomszédját

Népszerű akart lenni a közösségi médiában, ezért megölte a szomszédját

Nem sokkal a 18. születésnapja előtt megölte szomszédját egy gimnazista fiú Amerikában - írja a Blikk.

Az 51 esztendős szomszédját azért ölte meg a fiatal fiú, mert szeretett volna népszerűbb lenni a TikTokon. Zachary T. Latham régóta törekedett arra, hogy minél többen nézzék videóit a közösségi oldalon. 

Szomszédjával gyakran összetűzésbe került, mert az többször is szólt a fiúnak, hogy ne száguldozzon az autójával. A fiú ekkor egyszer már nekiesett a szomszédjában élő családnak, az incidenst pedig a TikTokon is megosztotta, ahol 3 milliós nézettséget ért el.

Bár a gyanúsított fiú ügyvédei azt állítják, önvédelem történt, Durham családja biztosra veszi, hogy szerettük szándékos emberölés áldozata lett. A család szerint az összetűzést Latham provokálta ki, ugyanis a fiú párja végig rögzítette az esetet a telefonjával.

A tini a bűneset előtti napon, április 23-án egy videót tett közzé a közösségi oldalon, ahol egy fegyverrel hadonászott, miközben azt mondogatta, hogy „így kezeld a szomszédaidat”. Ezt a videót egyébként azóta törölték a TikTokról.

Trump nem bánná, ha a Microsoft felvásárolná a TikTok kínai videómegosztót

Nem bánja, sőt, jóvá is hagyja, ha a Microsoft amerikai szoftvergyártó óriásvállalat felvásárolja a TikTok kínai videómegosztót - jelentette ki Donald Trump amerikai elnök újságíróknak hétfőn a Fehér Házban, hozzátéve, hogy ha szeptember 15-ig nem jön létre megállapodás a vásárlásról, akkor a TikTokot betiltja az Egyesült Államok területén.