Demeter Szilárd szerint 6,6 milliót keres egy ellenzéki újságíró havonta

Demeter Szilárd szerint 6,6 milliót keres egy ellenzéki újságíró havonta

Igaz, a kollégákkal az Alfahírnél sokszor kérdezzük egymástól, hogy ki hova dugja a 6,6 millió forintos fizetését, illetve mire veri el, ami Demeter Szilárd szerint átlag fizetése az ellenzéki újságíróknak havonta. A matek nála úgy jött ki, hogy az általa vezetett Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM), barátjának és zenekartársának, Megadja Gábor cégének (Doutdes Bt.) "stratégiai tanácsadó tevékenység" címén 2020-ban ennyit utal ki.

Demeter nemrégiben Facebookon egy ezzel kapcsolatos cikk miatt kelt ki magából, ahol megemlíti, hogy Megadja a főigazgatói pályafutása kezdetétől ad neki tanácsokat, mert ő az egyik legokosabb ember, akit ismer, mer gondolkodni, "nem foglya egyetlen elitkulturális érdekkörnek sem, tud kívülről nézni, és lát a pályán.

ezért fizetést kap, naná, a jó munkát megfizetik. Tippem szerint kevesebbet keres ezzel, mint amennyit egy átlag ellenzéki újságíró havonta zsebretesz

Először is sajnáljuk (meg is töröltük könnyes szemeinket egy húszezressel) Megadját, amiért a jó munkájáért és szakmai profizmusáért az ellenzéki újságírók fizetésének csak a töredékét viheti haza. Na, de hát ez már csak egy ilyen igazságtalan ország, és a hozzá nem értő kontároknál köt ki a pénz, legalábbis a PIM vezetője szerint, mivel a posztja egy bizonyos pontján lebuktatja az újságírókat:

egyébként olyan megdöbbentő felfedezéseket oknyomoznak ki nyilvános információkból hogy 1) az emberek ismerik egymást, 2) akik ismerik egymást, és dolgoztak már együtt, ennek fényében okkal számíthatnak a minőségi munkára, azok később is együtt fognak működni

Megadja tehetségét egyébként olyannyira nem becsülték meg eddig, hogy a bt.-je 2018-ban 3 millió forintos összbevételt tudott csak összehozni, most úgy fest helyreállt a világ rendje és egyetlen megbízással kapásból duplázni tudta ezt. Mi szurkolunk neki, hogy a jövőben utolérje a hasonszőrű ellenzéki újságírók kitömött pénztárcáját, ami a Fizetések.hu oldal szerint amúgy havi bruttó 216-520 ezer forint között alakul Magyarországon.