Mellékes: 51 milliós osztalékot vettek ki Kocsis Máté családi cégéből

Mellékes: 51 milliós osztalékot vettek ki Kocsis Máté családi cégéből

Rekordösszegű pénzt vett ki Kocsis Máté és családja az általuk vezetett cégből tavaly - derül ki a Hobby Key Kft. 2019. évi beszámolójából. Mindez azért is jöhetett létre, mert a korábbiaknál jövedelmezőbb gazdálkodást folytatott az üzleti évben a társaság - szúrta ki az mfor.hu.

Mint írták, a fémáru, szerelvény, fűtési berendezés nagykereskedelmével fő tevékenységként foglalkozó cég az előzőnél 6 millióval több árbevételt könyvelhetett el tavaly, 136,6 millió forintot. És mivel ezzel párhuzamosan a ráfordítások összességében még csökkentek is, ezért közel 70 százalékkal nagyobb nyereséget tudtak végeredményben kimutatni. Az előző évi 21 millió forint után 35,5 millió maradt a cég kasszájában.

A beszámoló mellé csatolt határozat alapján összesen 51 millió forintot vettek ki a Hobby Key Kft.-ből, ami azt jelenti, hogy Kocsis Máté önállóan 12,75 millió forinthoz jutott.

Jellemző egyébként, hogy Kocsis Máté ezeket az összegeket nem szokta feltüntetni a képviselői vagyonnyilatkozatában - a vonatkozó sorba csak annyit ír  a fideszes országgyűlési képviselő: "osztalék (forgalomtól függően)".