A hattyú nyakát eltörő férfi miatt szigorúbb bírósági ítéleteket sürget egy állatvédő egyesület

A hattyú nyakát eltörő férfi miatt szigorúbb bírósági ítéleteket sürget egy állatvédő egyesület

Szigorúbb bírósági ítéleteket sürget állatkínzás ügyekben az ország legrégebbi és több menhelyet működtető állatvédő egyesülete

A Herman Ottó Magyar Országos Állat-és Természetvédő Egyesület kéréssel fordul a jogalkalmazókhoz.
Közleményünk egy 2020. július 30-án történt bűncselekmény kapcsán született. Ahogy arról mi is írtunk, Orfűn, a Pécsi-tónál egy fiatal férfi családja szeme láttára bement a vízbe, és ott eltörte az egyik hattyú nyakát. Rendőrségi vallomásában arra hivatkozott, hogy idegesítette a madár, ezért támadt rá. Az ügyben még folyik a vizsgálat.

"Abban a reményben fogalmazzuk meg kérésünket, hogy ez az ügy végre meghozza az állatbarátok által régóta várt fordulatot, és az ügyet tárgyaló bíróság tényleges letöltendő börtönbüntetést szabjon ki az elkövetőre.Nem tudjuk elfogadni azt a bírósági gyakorlatot, amely az állatkínzókat többségében az alapján menti fel a letöltendő büntetés alól, hogy büntetlen előéletűek.  Úgy látjuk, hogy a társadalomban elég erős az az elvárás, hogy az állatok életét kegyetlenül kioltó, vagy nekik élethosszig tartó sérülést okozó elkövetők végre ténylegesen is elzárásra kerüljenek. Kérjük a jogalkalmazókat, hogy teremtsenek precedenst, hozzanak a kegyetlenkedő állatkínzók ellen valóban elrettentő ítéletet."