Önvédelemre hivatkozva verték agyba-főbe a korábbi NB1-es játékost

Önvédelemre hivatkozva verték agyba-főbe a korábbi NB1-es játékost

Ahogy korábban írtuk: brutálisan megverték múlt héten szerdán egy szórakozóhelyen Busai Attilát, a Ferencváros és a Diósgyőr korábbi játékosát. 

A Fővárosi Főügyészség legfrissebb tájékoztatása szerint két férfi (Busai Attila és egy jó barátja) 2020. augusztus 5-én a délutáni órákban, egy IX. kerületi étteremben szórakoztak, ahol szóváltásba keveredtek az étterem vezetőjével. A két férfi elhagyta a helyszínt, azonban az esti órákban visszatért, és ismét szóváltás alakult ki köztük, valamint az étterem vezetője között.

Az üzemeltető ekkor felhívta egy ismerősét, hogy segítsen ,,helyre tenni” a két férfit, akik hangoskodtak a szórakozóhelyen. Az ismerős megjelent egy másik férfival együtt, és társával a két sértettre támadt, akiket bántalmaztak. Az étterem vezetője is az egyik sértett felé rúgott egy alkalommal.

Az egyik sértett a bántalmazás hatására nyolc napon belül, a másik nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett, azonban a támadás alkalmas volt arra, hogy ő is súlyosabb sérülést szenvedjen.

A Budapesti IX. kerületi Rendőrkapitányság emberei őrizetbe vették és súlyos testi sértéssel és garázdasággal gyanúsította meg a 28 éves K. Albertet, a 29 éves R. Endrét és a 30 éves N. Ádámot a balhé után.

Busai Attila a Borsnak azt mondta, hogy egy barátjával ment vissza az étterembe, mert a sapkáját ott felejtették, akkor alakult ki az újabb szóváltás, majd a verekedés.

"Egy percet töltöttünk a helyszínen, amikor a folyosóról belépett két kapucnis, az arcukat maszkkal eltakaró férfi. Ezután szó nélkül leütöttek. Én azonnal eszméletemet vesztettem és a földre kerültem. A barátom szerencsére kisebb sérülésekkel megúszta és el tudott menekülni"

- mesélte a focista.

A 24.hu értesülései szerint eltűntek a vendéglátóhely belső kamerafelvételei, és a három férfi közül egyik sem ismerte be a bűnösségét a kihallgatása során. Egyikük azzal védekezett hogy ő megpróbálta békésen rendezni a dolgokat, amikor a tulajdonos arra kérte őket, hogy tessékeljék ki a hangoskodó focistát a társával, Busaiék azonban rájuk támadtak.

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség indítványt tett a gyanúsítottak letartóztatására, figyelemmel arra, hogy megalapozottnak látja a bizonyítás csalárd befolyásolásának veszélyét.