Mészáros Lőrinc kemény munkája ismét beérett: több mint 11 milliárdnyi közbeszerzést nyert el

Az Opus leányvállalatának, a Mészáros és Mészáros Kft.-nek két ajánlatát is elfogadták, ennek megfelelően Pakson, az új atomerőművi blokk létesítéséhez szükséges építési és felvonulási területen szükségessé vált utakat és térburkolatokat bontja majd, a Fertő-tónal pedig a vízitelepet fejlesztheti, amiért cserébe több mint 11 milliárd forintot tehet zsebre - számolt be róla a portfolio.

Az Opus Global bejelentette, a közvetett tulajdonában álló Mészáros és Mészáros Kft. 2020.08. 14-én arról értesítette a társaságot, hogy a Föld-Trans 2001 Kft.-vel 70-30 százalékban megosztott közös konzorciumban az MVM Paksi Atomerőmű Zrt., mint ajánlatkérő általi, a 8803/16 hrsz számú telken kijelölésre került új atomerőművi blokk létesítéséhez szükséges építési és felvonulási területen szükségessé vált utak és térburkolatok bontása projektet a legjobb ár-érték arányt tartalmazó ajánlataival 2,2 milliárd forint nettó értékben elnyerte.

A Mészáros és Mészáros Kft. ezenkívül a tulajdonosi igazolás és pénzügyi forrás feltételéhez kötötten önállóan elnyerte a Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. ajánlatkérő általi „Fertő-tavi vízitelep komplex fejlesztése II” projekt munkálatait 8,9 milliárd forint nettó értékben.