Kiürítenék a bevándorlótáborokat Szicíliában a szicíliaiak

Kiürítenék a bevándorlótáborokat Szicíliában a szicíliaiak

A szicíliai regisztrációs központok és migránstáborok kiürítését, valamint a bevándorlók elszállítását jelentette be a sziget kormányzója "migránsinvázióra és egészségügyi vészhelyzetre" hivatkozva szombat este.

Nello Musumeci közleményben hangsúlyozta, hogy "Szicília nem szenvedheti el tovább a jelenlegi migránsinváziót". A dél-olaszországi sziget kormányzója bejelentette, hogy elrendeli az összes regisztrációs központ és migránstábor felszámolását.

"Azonnali légi folyosó lépjen életbe (a bevándorlók elszállítására), szabadítsák meg Szicíliát ezektől a szégyenletes intézményektől, és kezdjük a sort Lampedusával"

- fogalmazott Nello Musumeci.

Úgy vélekedett, hogy az európai és olaszországi migrációs szabályok hatályukat veszítették, mivel "Európa úgy tesz, mint hogyha semmi sem történne, az olasz kormány pedig - minden felhívásunk ellenére - úgy döntött, nem követi a hatályos rendelkezéseket, és nem zárja le a kikötőket, ahogyan tavaly tette". A politikus a tavaly nyáron az akkori belügyminiszter, Matteo Salvini bevezette migrációs rendelkezésekre utalt, amelyeket a jelenlegi baloldali kormány sem törölt el.

Nello Musumeci hozzátette, a kormányerők a bevándorlás

"jelenségét minden korábbinál jobban alábecsülik, és nem értik meg, mennyire növeli ez a feszültséget".

"Azt akarják, hogy a szicíliaiak rasszisták legyenek, miközben ők a világ legbefogadóbb népe? Ha akarja, Róma megtámadhatja rendelkezésemet. Elég volt: már eddig is túlzott tiszteletet tanúsítottunk az intézményes döntések iránt a jelenlegi vészhelyzetben, és ezért cserébe csak hallgatást, közömbösséget és cserben hagyást kaptunk"

- fogalmazott.

(MTI)