A Puskás-díjas Zsóri mentett pontot a Budafoknak Újpesten

A Puskás-díjas Zsóri mentett pontot a Budafoknak Újpesten

Ikszelt az újonc Budafok az Újpest otthonában. Az első félidő hazai fölénnyel telt, ami a 39. percben góllá érett: Kastrati jobb oldalról érkező beadását Simon Krisztián kapásból helyezte a vendégek kapujába. A budafokiak – úgy tűnik, joggal – reklamálták, hogy a góllal végződött támadás egy ellenük a félpályánál elkövetett szabálytalansággal indult, de maga a találat tényleg tetszetős. Simonnak ez már a harmadik találata az NB I idei szezonjában.

A második félidőben kicsit feljött a Budafok, több veszélyes támadásuk is volt. A 69. percben egy, a tizenhatos előtt elkövetett szabálytalanság után a sértett, Zsóri Dániel állt a labda mögé, és ballal mérnöki pontossággal varrta be a rövid felső sarokba.

Zsórínak ez még csak a második gólja az NB I-ben. Az első találata a Ferencváros elleni ollózós gólja volt, mely után megnyerte a FIFA szavazásán a Puskás-díjat is.

Első magyarként Zsóri Dániel nyerte a Puskás Ferenc-díjat

Első magyarként Zsóri Dániel nyerte az év legszebb góljáért járó, idén tizenegyedszer átadott Puskás Ferenc-díjat, amelyet hétfőn a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) milánói gáláján vehetett át. A 18 esztendős futballista február 16-án a Debreceni VSC színeiben a későbbi bajnok Ferencváros elleni hazai NB I-es találkozón a 81.

A szépségdíjas gól szerzőjének azonban nem ért véget szépen a meccs. Az utolsó pillanatokban az újpesti Risztevszkivel kezdett kakaskodni, a játékvezető jogosan mutatta fel mindkettejüknek a piros lapot.

Két mérkőzés után az Újpestnek és a Budafoknak is 4-4 pontja van.