Három napos sztrájkra készülnek az önkormányzatok szeptember elején: még most érdemes a sürgős ügyeket elintézni

Három napos sztrájkra készülnek az önkormányzatok szeptember elején: még most érdemes a sürgős ügyeket elintézni

Kampányt indított az önkormányzati dolgozók sztrájkját szervező Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete, amellyel arra kívánják felhívni az emberek figyelmét, hogy akinek sürgős elintéznivalója van az önkormányzati hivatalokban, az vagy a szeptember eleji sztrájk előtt tegye meg vagy pedig időzítse a sztrájk utáni napokra.

Boros Péterné, az MKKSZ elnöke szerdai sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, az elmúlt hónapok kormányzati döntései ellehetetlenítették az önkormányzatok gazdálkodását és ezzel veszélybe sodorták több ezer önkormányzati dolgozó munkáját, biztos megélhetését, ezért szerveznek sztrájkot szeptember 2-4. között.

A szakszervezetének által szervezett sztrájk fő követelése a tisztességes illetmény és életpálya a lakosság és a köz szolgálatában végzett munkáért.

Emlékezetes, legutóbb tavaly március 14-én tartottak egy egynapos sztrájkot, aminek következtében az MKKSZ finanszírozási eredményt ért el a helyi önkormányzati illetményalapok emelése tekintetében.

(atv.hu)