Szigorítás a Bulinegyedben: éjféltől életbe lép a csendrendelet a VII. kerületben, sok szórakozóhely maradt engedély nélkül

Érdekes helyzet állhat elő a Bulinegyedben, ma éjféltől ugyanis csak külön engedéllyel lehetnek nyitva Erzsébetváros szórakozóhelyei. A hvg.hu cikke szerint viszont sok hely még várja a visszajelzést az önkormányzattól. Van, aki csak szóbelit kapott, így nagy a bizonytalanság a zárórával kapcsolatban.

A portál kereste az önkormányzatot, de azt írják, nem kaptak pontos számokat arról, hogy hány hely kapott mentességet az éjféli zárás alól, annyi biztos, hogy egy hete a kérelmezők harmadáról döntöttek.

Mint ismert, a Niedermüller Péter vezette erzsébetvárosi önkormányzat június végén szavazta meg a csendrendeletet, ami értelmében a Király utca - Erzsébet körút - Rákóczi út - Károly körút által határolt területen, vagyis a Bulinegyedben csak azok a szórakozóhelyek lehetnek nyitva éjfél után, amelyek egy sor szigorú feltételnek megfelelnek.

A Belső-Erzsébetvárosban üzemelő helyek kérhetnek mentességet, ehhez azonban többek között például azt kell vállalniuk, hogy hangerőlimitert építenek be az erősítőkbe, megakadályozzák, hogy az utcán igyanak a vendégeik, tisztán tartják a hozzájuk tartozó járdaszakaszt, ingyenes mosdóhasználatot biztosítanak, vagy épp kifüggesztik az önkormányzat által egy napja közzétett információs plakátokat.

A hvg.hu értesülései szerint több szórakozóhely az utolsó pillanatban adta be a kérelmét az éjfél utáni nyitvatartásra, más a hiánypótlást rendezgeti, vagy még csak most fogja beszerezni az éjfél utáni nyitvatartáshoz előírt eszközök valamelyikét, de sokaknak még úgy sincs hivatalos engedélye erre, hogy már jóval korábban kérvényezte azt.