Soron kívül dönt az ügyészség annak a volt katonatisztnek a vádemelési ügyében, akit azzal gyanúsítanak, hogy brutálisan összeverte Orosz Bernadettet

Orosz Bernadett

A Nógrád Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint soron kívül dönt az ügyészség annak a volt katonatisztnek a vádemelési ügyében, akit azzal gyanúsítanak, hogy brutálisan összeverte a volt barátnőjét, Orosz Bernadettet, a pontos időpontot azonban még nem lehet tudni.

Körmendiné Veres Orsolya főügyészségi ügyész elmondta, a nyomozás jelenleg is tart, és az ügyben rendelkezésre álló igazságügyi orvosszakértői vélemény kiegészítése szükséges, ez azonban hosszabb időt vesz igénybe, elkészültéig pedig további tanúkat hallgatnak majd ki a nyomozók.

Arról azonban, hogy beismerte-e már bűnösségét a gyanúsított, és ha igen, mivel indokolta tettét, továbbra sincs információ, ahogyan arról sem, hogy mikor zárulhat le a bántalmazási ügy.

A szóvivő hozzátette:

A nyomozás határideje a gyanúsított kihallgatásától számított két év, melyet az ügyészség egy alkalommal, legfeljebb hat hónappal meghosszabbíthat. Természetesen az ügyészség ügyel arra, hogy a nyomozás a lehető legrövidebb időn belül befejeződjön, és amint azt a nyomozó hatóság befejezi, az ügyészség soron kívül dönt a vádemelés kérdésében, azonban ennek pontos időpontja jelenleg nem határozható meg.