A fideszes polgármester azt kérte, ne menjenek ki a meccsre, a paksiak hallgattak rá

A fideszes polgármester azt kérte, ne menjenek ki a meccsre, a paksiak hallgattak rá

Paks fideszes polgármestere, Szabó Péter pénteken Facebook-oldalán figyelmeztette a Tolna megyei város lakóit, hogy a koronavírus-járvány alatt kockázatos meccsre járni.

"Arra szeretném kérni a futballszeretőket, futballszurkolókat, hogy a szombati Paksi Fc-Mezőkövesd labdarúgó-mérkőzésre ne menjenek ki, hanem otthonról, a televízió elől buzdítsák a paksi focistákat, és arra kérek mindenkit, hogy az előttünk álló időszakban kerüljék a nagyobb csoportosulásokat, és tartsuk be a szigorú szabályokat, előírásokat, úgy mint a kézfertőtlenítés, maszkviselés, illetve a távolságtartás"

- közölte a városvezető a videóüzenetében. 

☝️Paksiak! ⚽️ Focirajongók figyelem! ❗️Fontos kérés!

Közzétette: Szabó Péter – 2020. augusztus 28., péntek

Úgy tűnik, hogy értő fülekre találtak a szavai. A köztévé kommentátora szerint alig néhány százan látogattak ki az új paksi stadionba. 

Amúgy a sors furcsa fintora, hogy különösebb indoklás nélkül Orbán Viktor 150 millió forintnyi közpénzt utalt át a paksi stadion további munkálataira. Pedig elvileg elkészült már. Arról is tudunk, hogy a kormány amellett a lobbizik, hogy legalább 20 ezer szurkoló legyen az Európai Szuperkupa budapesti döntőjén.