Nem tudni, melyik kárpátaljai segélyszervezet kap ingyen 50 lélegeztetőgépet Magyarországtól

Nem tudni, melyik kárpátaljai segélyszervezet kap ingyen 50 lélegeztetőgépet Magyarországtól

Mint arról beszámoltunk, Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a múlt pénteki kormányinfón bejelentette, Magyarország 50 lélegeztetőgépet adományoz Kárpátaljának.

Vasárnap este a Magyar Közlönyben meg is jelent egy Orbán Viktor által szignózott kormányhatározat arról, hogy ötven lélegeztetőgép állami tulajdonjogának ingyenes átruházásáról döntöttek egy Kárpátalján működő segélyszervezet számára a helyi lakosság megsegítése érdekében.

A szövegből azonban csak éppen az nem derült ki, melyik szervezet kapja a magyar kormánytól díjmentesen a lélegeztetőgépeket, ahogyan szintén nem tudni azt sem, hogy a gyári szám szerint felsorolt gépek pontosan milyen típusú készülékek.

A határozatban rögzítik, hogy a külgazdasági és külügyminiszter feladata, hogy azonnal vegye fel a kapcsolatot a kijelölt átvevővel és gondoskodjon az átadás-átvétel megvalósításáról.

Rendesen bevásárolt a Külügyminisztérium, van miből adni

A nagyvonalú felajánlás nem is olyan meglepő annak tükrében, hogy összesen 300 milliárd forintért, mintegy 16 ezer darab lélegeztetőgépet vásárolt a Szijjártó Péter vezette Külgazdasági és Külügyminisztérium annak ellenére, hogy a szakemberek állítják, állították, hogy legfeljebb egy 7500-8000-es kapacitásra lehet szükség, amiről korábban maga Orbán Viktor miniszterelnök is beszélt a Kossuth Rádióban.