Életjeleket véltek felfedezni a romok alatt Bejrútban a mentők egy hónappal a hatalmas robbanás után

Életjeleket véltek felfedezni a romok alatt Bejrútban a mentők egy hónappal a hatalmas robbanás után

Életjeleket véltek felfedezni a romok alatt Bejrútban a mentők csütörtökön, egy hónappal a hatalmas robbanás után - adta hírül a NNA libanoni hírügynökség.

A jelentés szerint egy mentőkutyás csapat mozgást érzékelt egy összeomlott ház alatt. A felszínen műszerekkel olyan jeleket fogtak, amely szívverést és légzést sejtetnek, és a hőérzékelő értéke is élet lehetőségére utalt. A mentők órákon át ástak a törmelékben lefelé, ám idővel túl veszélyessé vált a művelet az ingatag romok miatt, ezért le kellett állniuk. Az akciót pénteken reggel folytatják.  

Iszonyú robbanás rázta meg Bejrútot - több ezer sérült, több tucat halott

Több ezer sebesültje és már több tucat halottja van a Libanon fővárosában, Bejrútban kedd este történt robbanásnak. Hasszán Diáb kormányfő azt mondta, Libanon katasztrófával néz szembe, Bejrút pedig gyászol. A libanoni egészségügyi miniszter több mint 25 halottról és hozzávetőleg 2500 sebesültről számolt be a bejrúti kikötő körzetében történt robbanás után, nem sokkal később azonban már harmincnál több halálos áldozatról és mintegy háromezer sérültről beszélt a televízióban.

A mentés körül tömeg gyűlt össze, amely feldühödött a művelet megszakításán. A helyszínt a libanoni hadsereg katonái biztosítják. Összetűzés nem történt.

Az augusztus 4-én nagy valószínűséggel gondatlanságból bekövetkezett, nagy erejű robbanások miatt 190-en haltak meg és mintegy hatezren megsérültek.

(MTI/Reuters/dpa)