Gasly nyerte az őrült Olasz Nagydíjat, Leclerc nagyot bukott, nincs Mercedes a dobogón

Gasly nyerte az őrült Olasz Nagydíjat, Leclerc nagyot bukott, nincs Mercedes a dobogón

Az Olasz Nagydíj rajtjánál Valtteri Bottas a másodikról a hatodik helyre esett vissza, Lewis Hamilton mögé a két McLaren, Carlos Sainz és Lando Norris jött fel.

Sebastian Vettel a hetedik körben fékhiba miatt kiesett, Bottas beragadt Daniel Ricciardo mögé, ráadásul a Mercedes motor túlmelegedésével is küzdött, miközben Max Verstappen szorosan követte.

A huszadik körben Kevin Magnussen megállása miatt beküldték a pályára a Safety Cart, innen őrült futam kezdődött. Hamilton és Antonio Giovinazzi rögtön bejöttek friss abroncsokért, de a boxutca zárva volt, ezért vizsgálat alá helyezték őket.

A verseny újraindítása után Charles Leclerc óriási tempóval beleszállt a falba.

A pilóta jól van, de a versenyt piros zászlóval félbeszakították, ráadásul amikor a Ferrarit kiemelték a gumifalból, majdnem eltalált egy pályabírót.

Hamilton és Giovinazzi végül 10 másodperces stop and go büntetést kapott, a brit fel is ment a versenyfelügyelőkhöz megbeszélni az ügyet. Ezzel a döntéssel gyakorlatilag a biztos futamgyőzelmet bukta.

Az újraindítást Gasly nagyon jól kapta el, feljött Hamilton mögé, ami a büntetés miatt az első helyet jelentette. A 31. körben Verstapen kiállt technikai probléma miatt.

A 34. körben kezdődött az időcsata Sainz és Gasly között a győzelemért, a spanyol az utolsó körben már egy másodpercen belül volt, de előzni nem tudott.

Hamilton a 7. helyig jött előre, Bottas az ötödik lett.

Pierre Gasly élete első F1-es győzelmét szerezte, miután a Red Bullnál tavaly lefokozták gyenge teljesíténye miatt, az Alpha Taurival hozta ezt a szenzációs eredményt. A harmadik helyre Lance Stroll futott be.

Monza