„Ott van a haza, hol a haszon”

„Ott van a haza, hol a haszon”

(Figyelem! Ez egy véleménycikk! A leírtak nem feltétlenül tükrözik a teljes szerkesztőség álláspontját, de fontosnak tartjuk, hogy helyt adjunk a kulturált és logikusan érvelő, vitaindító véleményeknek is.)

 

Külügyminiszter urunk hazatért szabadságáról, amelyen, mint tudjuk, halálra dolgozta magát. Rögvest móresre tanította a sorosista brüsszelita németeket, aztán eltávozott Kínába. És mindez csupán néhány óra őnéki.

Mint a Facebookról megtudhattuk, Szijjártó Péter hazatért jól megérdemelt szabadságáról, a Lady MRD (ejtsd: Lédi Milliárd, a miheztartás végett) jachtról. Nagy öröm. Azt ugyan elfelejtette ugyanott bejelenteni, hogy a „több Balaton, kevesebb Adria” keretében szabadságra megy az Adriára – de ezt nem is róhatjuk fel neki, elvégre főnöke, a Miniszterelnök úr szintén így tett. Miután személyesen szólított fel az Adria hanyagolására idén, ő maga azért ellátogatott oda.

Egyébként is valószínűsíthető tény, hogy Szijjártó a kevesebb Adriát a kevesebb Balatonra értette, ugyanis a zuhanyhíradó szerint a Szijjártó-klán nem vásárolgat a magyar tenger partján. Az annak a csapatnak a vadászterülete, amelyik a „több Balaton” jelszót kitalálta.

Külügyminiszter úr visszatért tehát a munka frontjára – és úgy fest, ezt szó szerint is vette. Ha már bement a Bem rakpartra, gyorsan bemosott egyet a gonosz sorosista, liberális Németországnak. Berendelte a nagykövetet, mert megharagudott Michael Roth német „szociáldemokrata” külügyi államtitkárra. A német külügy nyilván összecsinálta magát, elvégre épp a minap vettünk tőlük néhány Leopárd harckocsit. Lőszert ugyan még nem adtak hozzá, de sebaj, virtigli magyar külügyminiszternek nem kell lőszer a háborúhoz.

Szóval Külügyminiszter urunk szerint azt találta mondani ez a csúnya szocdem, hogy Magyarország ellen egyebek mellett azért indította a 7-es cikkely szerinti eljárást az EU, mert hazánkban van antiszemitizmus. Csakhogy a német külügyér nem azt mondta, amit Szijjártó úr kihallott belőle. Roth államtitkár azt mondta, hogy Németország a mostani soros EU-elnökségét arra akarja felhasználni, hogy kiépítse a jogállamisági kritériumokat uniós szinten ellenőrző keretrendszert.

A némethoni sajtószabadság meg olyan, hogy rákérdezett az újságíró, vajon Németországra is vonatkoznak-e majd a jogállamiságot ellenőrző uniós jogosítványok. Erre felelte Roth, hogy természetesen. „Nem tudok kritikusan beszélni az antiszemitizmusról más országokban úgy, hogy meg ne említeném az antiszemita bűncselekmények számának félelmetes növekedését Németországban” – mondta. A magyar kormány problémája tehát nem az, hogy a német politikus szerint hazánkban antiszemitizmus volna, hanem az, hogy a németek komolyan meg akarják valósítani a jogállami normák betartatását a tagállamokkal.

Na ez fáj Szijjártónak meg a főnökének.

Egyébiránt Külügyminiszter úr nem fogadta személyesen a berendelt német diplomatát – ugyanis éppen Kínába utazott. Facebook-hírfolyamából pedig megtudhatjuk, hogy irtó jó őnéki ott, nagyon szereti a kínai külügyminisztert és egész Kínát, amely ugyebár csodálatos. Nem is akad fenn arrafelé senki holmi emberi jogokon meg jogállamiságon. Ott a hatalomnak igaza van, és a hatalomnak van igaza. Mindig. Ez Kína, és ott érzi jól magát Szijjártó Péter.

Hogy Kínában üldözik a keresztényeket? A nem zavarja a derék magyar keresztény kormányt. Az sem zavarja, hogy módszeresen irtják az ujgur kisebbségieket, akik rokonaink ugyanúgy, mint az azeriek, avarok, baskírok, bolgárok, burjátok, csuvasok, gagauzok, kazakok, kazakisztáni madjarok, kirgizek, mongolok, üzbégek, üzbegisztáni madzsarok, tatárok, törökök, tuvaiak és türkmének.

Egyébként ujgur testvéreink 2016-ban még itt voltak a nagy Kurultajon, amelyet 2020-ban is megtámogatott az Orbán-kormány pár százmillió közforinttal. Szomorú fordulat, hogy a rendezvény idén elmaradt. Kíváncsian várjuk, kinek jut majd eszébe megkérdezni, mi lett az elmaradt rendezvényre kiutalt százmilliókkal? Vélhetően elveszítették közpénz jellegüket az elmúlt hetekben.

Szóval üldözött ujgurok, keresztények Kínában – kit érdekelnek? Szijjártót biztosan nem.

Ennek a kormánynak csak egy a fontos: a pénz. A lóvé. A zsé. Amit le lehet nyúlni. Ami el tudja veszíteni közpénz jellegét.

Szijjártó úr ezért volt megint Kínában. Mert a Budapest–Belgrád vasút sokkal fontosabb, mint mondjuk a dalai láma. És a hihetetlen mennyiségű használhatatlan lélegeztetőgép meg a ki tudja, hová tartó szájmaszkok meg a… minden.

Óriási biznisz a kínai biznisz, és mint tudjuk, „Ott van a haza, hol a haszon”. Ebben a nagyszerű kormányban Biberachok ülnek, a mi derék Külügyminiszterünk pedig nem olyan mulya, mint Bánk bán volt.