Az egykori fideszes alpolgármestert azzal vádolják, hogy nevelt lányát molesztálta

Az egykori fideszes alpolgármestert azzal vádolják, hogy nevelt lányát molesztálta

Nevelt lánya több mint tíz évvel ezelőtti molesztálásával gyanúsította meg a rendőrség 2018 nyarán a XVII. kerületi fideszes alpolgármestert, aki egyik pillanatról a másikra tűnt el a helyi közéletből - írja a HVG.

A lap információi szerint  F. Tivadar ellen elég bizonyíték gyűlt össze ahhoz, hogy meggyanúsítsák, de mivel a szemérem elleni erőszak elévült, az eljárást megszüntették.

Felesége vallomása szerint a fideszes politikusnak súgtak a rendőrségtől, mielőtt házkutatást tartottak nála. Noha a molesztálási ügy elévült, tiltott pornográf felvétellel való visszaélés miatt a volt alpolgármester jelenleg is gyanúsított. Emellett Horvátországban is indult ellene eljárás.

A HVG szerint egy nő és egy férfi hangfelvételre rögzített beszélgetését elemezte 2018 júliusában a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Szakértői Intézete. A felvételt tartalmazó pendrive-ot a rendőrségre egy fiatal lány vitte be. A nyomozók arra voltak kíváncsiak, hogy a hanganyag eredeti vagy manipulált-e. Miután a felvételt az igazságügyi szakértő megvizsgálta,

nem talált manipulációra utaló jelet.

A lap szerint a hangfelvételen egy igencsak feszült hangulatú beszélgetés hallható, amin egy nő egyebek mellett azt vágja a férfi fejéhez, hogy ő volt az, aki a lányához

először szexuálisan hozzáért, aki először kielégítette.

Az elhangzottak olyan, egy családban hosszú időn át szőnyeg alá söpört, tabuként kezelt történetekről szólnak, amelyek már önmagukban megmagyarázzák, miért került a hangfelvétel a nyomozókhoz. A férfi, aki a felvételen a feleségével beszél, F. Tivadar, aki ebben az időben még a XVII. kerület fideszes alpolgármestereként ismerhették a helyiek, jelenleg is a párt helyi szervezetének a tagja.