Koncz Zsófiának elfelejthettek szólni, ugyanis egy jóváhagyott út felújítása miatt kezdett aláírásgyűjtésbe

Koncz Zsófiának elfelejthettek szólni, ugyanis egy jóváhagyott út felújítása miatt kezdett aláírásgyűjtésbe

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 6-os számú, a megye délkeleti részét lefedő, tiszaújvárosi székhelyű egyéni választókerületben október 11-én tartanak időközi országgyűlési képviselő-választást, a Fidesz-KDNP helyi szervezete Koncz Zsófiát, az elhunyt Koncz Ferenc lányát indítja a körzetben. Az ellenzék együttesen Bíró Lászlót indítja, a jobbikos politikus indulását a Fidesz jogi úton próbálta akadályozni.

Már azt hittük, elmeszelték gyermekfotós kampánya miatt a borsodi fideszes jelöltet, de aztán jött a valóság

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) szerint mégsem volt jogszabálysértő, hogy a tiszaújvárosi választáson induló Fidesz-KDNP-s jelölt egy szerencsi játszótér-felújításról gyerekekkel készített fényképeket tett közzé a közösségi oldalán. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 6-os számú, a megye délkeleti részét lefedő, tiszaújvárosi székhelyű egyéni választókerületben október 11-én tartanak időközi országgyűlési képviselő-választást, amelyen a júliusban motorbalesetben elhunyt Koncz Ferenc (Fidesz) utódjáról dönthetnek majd.

A narancs.hu járt utána a felpörgetett időközi kampányok egy újabb furcsa esetének, melyben a szomszédos megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye fideszes országgyűlési képviselője tevékenyen segédkezik Koncz Zsófiának. Történt ugyanis, hogy Vinnai Győző nyíregyházi fideszes politikus a borsodi időközi kapcsán Koncz Zsófia képviselőjelölttel együtt Tiszalúcra hívta raportra a Magyar Közút vezérigazgatóját, Szilvai Józsefet, hogy átadjanak neki, egy állításuk szerint 2000 szignóval ellátott ívet a 3612-es számú mellékút felújítása kapcsán. Vinnai ezt követően Fb-bejegyzése szerint ígéretet tett, hogy minél előbb elkezdik a munkát.

Borsodi választás: a sajtó akkor etikus, ha nem tesz fel kínos kérdéseket a fideszes jelöltnek

Hiába próbált kérdéseket feltenni az N1TV és az Alfahír Koncz Zsófiának, a borsodi időközi országgyűlési választás kormánypárti jelöltjének, ő ugyanis lényegében semmire nem volt hajlandó válaszolni. Hallott már a sajtóetikáról? - fakadt ki dühödten, amikor az újságírók kérdezni merték, merthogy Koncznak az volt a berögződése, hogy ő tényleg nem ér rá beszélgetni a tőle és pártjától független sajtóval.

Ez idáig rendben is lenne, hiszen a lepusztult utat nem ártana rendbe tenni, csakhogy a kérdéses mellékút teljes rekonstrukciójáról már több mint egy évvel ezelőtt, 2019-ben jóváhagyó döntés született, s erről dokumentumok sora áll rendelkezésre.

Lövei Csaba nyíregyházi ellenzéki önkormányzati képviselő szerint mindez az emberek átverése és lenézése.

FRISSÍTÉS:

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. felkeresett bennünket levélben, amiben elmondják, hogy az út egy másik, a most indult felújítástól körülbelül 30 kilométerrel távolabbi – Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szakaszáról van szó az aláírásgyűjtés kapcsán. Társaságuk kivitelezésében a mellékút 0+000 és 6+890-es kilométerszelvények közötti szakasza újul meg. A gréderezési munkákat követően, jövő héten a szikszói és a nyíregyházi mérnökségük gépláncainak bevonásával indulhatnak el az aszfaltozási munkák.

Koncz Zsófia úgy akar hazatérni, hogy még mindig a washingtoni nagykövetség munkatársa

Ma már nincs egy hónap az október 11-i időközi országgyűlési választásokig Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6-os számú választókörzetében, így a Fidesz-KDNP jelöltjének, Koncz Zsófiának is elő kell állnia valamiféle programszerűséggel. A kormánypárti Magyar Nemzet szombaton közölt interjút a fiatal, az elmúlt éveket az Egyesült Államokban töltő politikussal, amiből többek között kiderül, a Fidesznek évtizedes tartozása van a térségben élőkkel szemben.