Megverte, mert csak egy szál cigit adott

.
Képünk illusztráció.

Sérelmezte a cigarettát kérő, hogy csak egy szálat ad neki a sértett, súlyos verekedés tört ki; a Fővárosi Főügyészség letöltendő börtön kiszabását indítványozza a támadókkal szemben - írja a Fővárosi Ügyészség közleményében.

A vádirat szerint egy huszonhat éves férfi 2018. szeptember 9-én az esti órákban, a VI. kerület, Szondi utcában cigarettát kért egy másik férfitól, a sértettől. A sértettnél nem volt dohánytermék, azonban felajánlotta, hogy vásárol és abból ad az őt leszólítónak. Együtt elmentek egy dohánybolthoz, amely előtt a huszonhat éves férfi találkozott két, szintén huszonéves férfi ismerősével.

A sértett cigarettát vásárolt, amelyből azonban csak egy szálat akart adni, ezért a huszonhat éves férfi ököllel többször megütötte.

Társai is közbe avatkoztak és együtt súlyosan bántalmazták a sértettet. A bántalmazott koponyacsontja eltört, közvetett életveszélyes állapotba került.  A dohánybolt alkalmazottja kijött a boltból, leállította a vádlottakat, akik elhagyták a helyszínt, valamint értesítette a mentőket és a rendőrséget.

A nyomozók azonosították a három támadót és gyanúsítottként hallgatták ki őket.

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság ítélje a vádlottakat letöltendő börtönbüntetésre és tiltsa el a közügyek gyakorlásától. Az életveszélyt okozó testi sértést a törvény kettőtől nyolc évig tartó szabadságvesztéssel fenyegeti.