A washingtoni békemegállapodás után a gázai övezetet bombázta az izraeli légierő

A washingtoni békemegállapodás után a gázai övezetet bombázta az izraeli légierő

Az izraeli légierő csapást mért szerda hajnalban gázai övezeti célpontokra - mondták el szemtanúk, miközben Izrael déli részén megszólaltak a palesztin rakétatámadások veszélyére figyelmeztető szirénák.

Órákkal korábban egy a Gázai övezetből palesztin szélsőségesek által indított rakéta csapódott be Izraelben, a tengerparti Asdod városában, két embert sebesítve meg éppen akkor, amikor a zsidó állam és két öböl menti arab ország Washingtonban aláírta békemegállapodását.

A keddi rakétatámadás nyilvánvaló megtorlásaként az izraeli légierő csapást mért két célpontra, köztük a Gázai övezetet irányító radikális Hamász mozgalom egyik kiképzőbázisára - mondták el szemtanúk.

Az izraeli hadsereg, amely egyelőre nem erősítette meg a légicsapás hírét, annyit közölt, hogy a légvédelmi szirénák a Gázai övezettel szomszédos néhány településen szólaltak meg. Áldozatokról egyelőre a határ egyik oldalán sem számoltak be.

A palesztinok, akik önálló államot szeretnének létrehozni az Izrael által megszállt Ciszjordániában és a Gázai övezetben, ügyük elárulásának tekintik az Egyesült Arab Emírségek, Bahrein, illetve Izrael között amerikai közvetítéssel létrejött békemegállapodást, amelyet a felek kedden írtak alá a washingtoni Fehér Házban.