A kormány azt mondta nem épít gátat a Hajógyárinál, ehhez képest a projekt jelenleg is zajlik

A kormány azt mondta nem épít gátat a Hajógyárinál, ehhez képest a projekt jelenleg is zajlik

A 444.hu tudta meg, hogy ellentétben a Gulyás Gergely által a július 30-ai Kormányinfón elmondottakkal - a kormány egyáltalán nem tett le a gátépítésről, a projektet nem fújták le és erről azóta sem hoztak semmiféle határozatot. A hatalmas környezetpusztítással járó projekt szeptember 24-én kaphatja meg a környezetvédelmi engedélyt.

Még júliusban volt kénytelen a kormány az Óbudai sziget köré tervezett gátépítéssel foglalkozni, miután széleskörű lakossági és önkormányzati felháborodás kísérte az oda tervezett árvízvédelmi projektet.

Gulyás ezt követően kijelentette, hogy a kormány felhagy minden, a szigetre tervezett projekttel, de az elkezdett árvízvédelmi tervezés azért be fog fejeződni. Csakhogy ez nem történt meg, kormányhatározat formájában ugyanis csak arról rendelkezett a kormány, hogy a sziget déli részére tervezett kajak-kenu centrumot nem itt, hanem a Velencei-tavon építik meg. Tehát az árvízvédelmi projektet a körgáttal együtt és a vele járó erdőirtást nem vonták vissza.

Gulyás abban viszont nem ferdített, hogy a projekt tervezési szakasza tovább folytatódott, aminek következő fázisa a környezetvédelmi engedély megadása, aminek végső hivatalos határideje szeptember 24.