Amerika vasárnaptól betiltja a TikTok és a WeChat letöltését

Amerika vasárnaptól betiltja a TikTok és a WeChat letöltését

Az amerikai kereskedelmi minisztérium pénteken rendeletet ad ki, amellyel vasárnaptól lehetetlenné teszi a TikTok videomegosztó és a WeChat üzenetküldő szolgáltatás letöltését az Egyesült Államokban - jelentette három érintett nyilatkozatára hivatkozva a Reuters hírügynökség.

USA: A Microsoft helyett az Oracle-t választotta a TikTokot fejlesztő kínai cég

Az Oracle amerikai szoftverfejlesztő konszern vezette konzorciumot választotta partnernek a TikTok videomegosztó applikáció egyesült államokbeli működtetéséhez a ByteDance kínai vállalatcsoport - közölte egy az ügyet jól ismerő személy, miután a vetélytárs Microsoft vasárnap éjjel bejelentette, hogy a kínai cégcsoport elutasította rivális ajánlatukat.

Donald Trump amerikai elnök biztonsági kockázatokra hivatkozva rendelte el a két, kínai fejlesztésű alkalmazás betiltását az Egyesült Államokban. A tiltás részleteit ismerő források elmondták a Reutersnek, hogy az elnök még a hatályba lépés előtt visszavonhatja a rendeletet, ha a TikTokot tulajdonló kínai cég, a Bytedance időben megállapodásra jut az amerikai Oracle-lel egy olyan cég felállításáról, amely a TikTok amerikai tevékenységét irányítaná a washingtoni aggályok orvoslásával.

A terveket ismerő illetékesek szerint a rendelet nem tiltja meg, hogy amerikai vállalatok külföldön a WeChaten keresztül bonyolítsanak tranzakciókat, amely az üzenetküldés mellett a legfontosabb fizetési mód is Kínában. Az Apple és a Google az Egyesült Államokon kívül továbbra is elérhetővé teheti a TikTokot és a WeChatet a felhasználóknak.

(MTI)