A Jobbik erős kritikával illette Orbánék hozzáállását a koronavírus-válsághoz

A Jobbik erős kritikával illette Orbánék hozzáállását a koronavírus-válsághoz

„Korábban azt mondták, hogy nem kell a maszk, most azt, hogy kell. Korábban azt mondták, hogy nem kell tesztelni, most azt, hogy nő a tesztelések száma. Persze nincs ingyen ebéd, a teszt ára 19 500 forint” – írja Facebook-bejegyzésében Jakab Péter, a Jobbik elnöke. Az ellenzéki vezető arra reagált, hogy a járvány első hullámának nyár eleji lecsengése után ma ismét visszatért a nyilvánosság elé az operatív törzs. A pártelnök rámutatott, hogy

a teszteket adófizetői pénzből vásárolták meg,

ennek ellenére számos esetben fizetni kell azért, hogy kiderüljön: az adófizető polgár szervezetében jelen van-e a hírhedt vírus vagy az azt semlegesítő antitest.

Visszatért az Operatív Törzs: már nem elég a sál, csak a maszkot fogadják el

Több mint egymillió alkalommal ellenőrizték a házi karantén betartását a rendőrök, közölte az Operatív Törzs szombaton újraindított napi tájékoztatóján Lakatos Tibor, a törzs ügyeleti központjának vezetője. Emellett több tízezer alkalommal tartottak online ellenőrzést, Lakatos szerint készen állnak a járvány második hullámának kordában tartására.

Jakab úgy véli, a kormánynak a munkabérek 80 százalékának átvállalásával védenie kéne a munkahelyeket, az álláskeresési járadék összegét meg kellene emelni, a folyósítás idejét pedig meghosszabbítani, az átlag alatt keresőket személyijövedelemadó-mentességben kellene részesíteni, a válság miatt munkájukat elvesztp 60 év felettieket pedig el kellene engedni nyugdíjba.

Lukács: Orbán Viktor nem először terjeszt álhírt

Ugyancsak mellbevágó közleményben bírálta Orbán Viktor és az operatív törzs hozzáállását Lukács László György, a párt alelnöke, egészségügyért felelős szakpolitikusa. Úgy véli,

elképesztő és egyben rémisztő, ahogy Orbán engedi, hogy a járvány diktálja a tempót!

Szerinte a magas fertőzésszámot a hazai kórházak nem fogják bírni.

Hiába hallgattatja el a miniszterelnök a Korányi Kórház orvosát, és hiába hazudtolja meg a szakembert a tisztifőorvos is azzal, hogy szerintük megfelelő a személyzet létszáma a lélegeztetőgépekhez, amikor ezt az intézmény levele egyértelműen cáfolja! – mutat rá Lukács, aki szerint Orbán Viktor nem először terjeszt álhírt, és nem először bukik le azzal.

Emlékezetes, a kormányfő péntek reggel járt az intézményben, és ott szakemberek tájékoztatták a humán erőforrás hiányáról, ezt a látogatást pedig a miniszterelnök Facebook-oldalán közzé is tette.

Lélegeztetőgép van, technikus nincs - tájékoztatták Orbán Viktort

Péntek reggeli rádióinterjújára Obán Vikotr a Korányi Kórházból érkezett. Közösségi média oldalán meg is osztott egy videót 6:23. Korányi címmel. A miniszterelnök a kórház ügyeletes orvosával beszélt, aki elmondta, ugyan van elég lélegeztetőgép, technikus azonban nincs hozzájuk. Az orvos úgy véli, sokkal több a beteg, mint tavasszal volt, mert az emberek már nem tartják be a szabályokat.

Hangsúlyozza, a vírust nem lehet propagandával vagy hazugságokkal elriasztani. Felteszi a kérdést: a kabinet miért mulasztotta el bevezetni az ország ingyenes és széleskörű tesztelését?