95 éves nénit köszöntött fel maszk nélkül egy nyugdíjas klubban Szabó Zsolt fideszes parlamenti képviselő

Szabó Zsolt
Szabó Zsolt veszélyeztetése
Szabó Zsolt/Facebook

Szabó Zsolt magabiztos politikus, így nyilvánvalóan tisztában van vele, hogy nem csak a különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt indult nyomozásból fog ártatlanul kijönni, hanem azzal is, hogy ő márpedig biztosan nem tünetmentes koronavírus-fertőző.

Legalábbis erre utal, hogy míg a lakosság többsége február óta már csak-csak megértette, hogy a tünetmentes koronavírus-hordozás miatt nem érintkezünk feleslegesen krónikus betegekkel és idős emberekkel, ő most, a tomboló második hullám küszöbén is

maszk nélkül ment be beszélgetni egy 95 éves nénihez a tarnamérai nyugdíjas klubba.

Erről a fideszes politikus saját videójában számolt be, a maszknélküliségre a 444 hívta fel a figyelmet. Szabó később módosította Facebook-posztját és beleírta, hogy mindenki viseljen maszkot, ne kövessék el azt a hibát, amit ő.

Arról, hogy a politikusok példamutatása miért fontos a társadalom számára, egy szociálpszichológussal is beszélgettünk. Ugyanakkor a mai napig jellemző, hogy a kormány tagjai is maszk nélkül jelennek meg a nyilvánosság előtt, elég csak Szijjártó Péter miniszter posztjait visszanézni. Igaz, az sem a polgári Magyarország legszebb jeleneteit idézi, hogy politikusok kampányolni járnak idős emberek közé, és az ott dolgozók még járvány alatt sem merik rájuk parancsolni a protokoll szerint előírt védőfelszerelést.