A fizetési moratóriumot holnap szavazhatják meg

A fizetési moratóriumot holnap szavazhatják meg

A Gazdaságvédelmi Operatív Törzs szombaton elfogadott javaslatára rábólintott a kormány, az mfor.hu úgy tudja, hogy még ma beterjesztik az Országgyűlésen, kedden pedig már határoznak is róla. Orbánék csak egyetlen ponton változtattak az indítványban, eszerint a kedvezményezettek közé az egy gyermekes családok is bekerültek.

További hat hónapig marad a hitelmoratórium

A munkahelyeket és a családok életszínvonalát a járvány ideje alatt is meg kell védeni - hangoztatta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a Facebookon, bejelentve, hogy a háztartásoknak nyújtott hitelmoratóriumot - bizonyos társadalmi csoportok esetében - január 1-jétől további hat hónapig meghosszabbítják.

A miniszterelnök szombaton jelentette be, hogy fél évvel, vagyis július 1-ig meghosszabbítanák a a gyermeket nevelő családok, a nyugdíjasok, a munkanélküliek, a közfoglalkoztatottak, valamint a legalább 25 százalékos árbevétel-csökkenést elszenvedő vállalkozások számára a 2020. december 31-éig érvényes hiteltörlesztési moratórium lehetőségét.

A kormány ma áldását adta minderre, viszont nagy különbség lesz, hogy míg az idén kifutó könnyítés mindenkinek járt, addig az újabb hosszabbítás már rászorultsági alapon vehető majd igénybe.

Orbán a Parlamentben: aki a hatósági ár ellen érvel, az a tesztspekulánsok mellett van

Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti felszólalásával hétfőn megkezdődik a Parlament őszi ülésszaka. Színes és mozgékony volt a nyár Európában. Választást választás követett. - kezdte Orbán Viktor miniszterelnök az őszi parlamenti ülést. Az Európai Uniós csúcs összegzése kapcsán elmondta, hogy a 27 állam elnöke megegyezésre jutott az elkövetkezendő hét-tíz év költségvetési rendszeréről.

 

Iparági becslések szerint azonban várhatóan további tízmilliárdos nagyságrendű veszteséget okoz a hazai bankszektor számára a hitelmoratórium meghosszabbítása. Hozzá kell azonban tenni, hogy a bizonytalan gazdasági környezetben az „adósok kezének elengedése” is a hitelek jelentős számú bedőlésével járna, így nem egyértelmű, hogy végeredményben melyik megoldás a rosszabb a számukra - írja a lap.