Perkáta fideszes városvezetése lemondott a kialakult patthelyzet miatt

Perkáta fideszes városvezetése lemondott a kialakult patthelyzet miatt

Szeptember 30-ai hatállyal lemondott a Fejér megyei Perkáta polgármestere, Somogyi Balázs, valamint Bogó Anikó alpolgármester és Szilasy László önkormányzati képviselő, akik még tavaly októberben a Polgári Összefogás Perkátáért Egyesület-Fidesz-KDNP jelöltjeként jutottak mandátumhoz.

Korábban még zsarolással is megpróbálkozott a polgármester

Hétfői nyilatkozatukban kitértek rá, hogy "nem vesznek részt Perkáta tönkretételében", ugyanis az elmúlt egy évet a döntésképtelenség jellemezte.

Független képviselők lemondását kéri a fejlesztési pénzek érdekében Perkáta fideszes polgármestere

Somogyi Balázs, Perkáta fideszes polgármestere azt kéri a többségben lévő független képviselőktől, hogy legalább ketten adják vissza a mandátumukat, különben nem biztos, hogy a fennálló patthelyzetben elegendő fejlesztési pénzhez fog jutni a település a jövőben. Perkátán a Fidesz kisebbségbe került 2019 októberében, jelenleg a polgármesterrel együtt 3 kormánypárti és 4 független képviselő van a testületben (utóbbiak az Öten - Együtt - Perkátáért!

Perkátán tavaly került kisebbségbe a Fidesz, a polgármesterrel együtt 3 kormánypárti és 4 független képviselő volt a testületben. Ennek kapcsán írtuk meg korábban, hogy Somogyi a kialakult patthelyzet miatt múlthéten azt kérte a többségben lévő független képviselőktől, hogy legalább ketten adják vissza a mandátumukat, különben nem biztos, hogy elegendő fejlesztési pénzhez fog jutni a település a jövőben. Akkor még azt akarta, hogy két fideszes induló jusson be a lemondásra kért függetlenek helyére, amihez egy terjedelmes Facebook-posztot is írt. Ebben azt taglalta, hogy a képviselőtársaival ellentétben ő 700 millió forint értékben tudna fejlesztési pénzeket hozni hat projekt kapcsán.

Kálló Gergely jobbikos országgyűlési képviselő lapunknak elmondta, hogy eddig is sejteni és látni lehetett, hogy a pályázati pénzeket pártreferencia alapján osztogatták. Ezek után már bizonyíték is van rá. hiszen a polgármester nettó beárazta a független képviselőket.

Nem tudtak méltósággal lemondani Somogyiék, a függetlenekre még ráhúzták a vizes lepedőt

Nem csoda, hogy ezek után többen zsarolásnak tartották mindezt, hiszen a fejlesztési pénzekkel összefüggésben más, általuk megválasztott képviselők lemondását kérte a település vezetője. Hiába kérte, nem mondtak le, a független képviselők "makacssága" pedig úgy fest visszanyalt Somogyiéknak.

Lemondásuk indoklásában természetesen minderről nem esik szó, inkább a jól bevált módszert követik és a testület többi tagját nevezik meg ludasnak: "a testületben a többi képviselő "álfüggetlenségével" megtévesztette tavaly októberben a perkátai választókat, és "országos ellenzéki pártok érdekeit szolgálták saját településük, Perkáta érdekeivel szemben" - olvasható a község honlapján.

Magyarázzák a bizonyítványt. Azon se csodálkoztam volna, ha Soros-ügynökké avanzsálták volna őket.

Kálló kifejtette, hogy személyes tapasztalatból mondja: mind az öt képviselő tényleg pártfüggetlen és Perkátáért tenni akaró politikus. Szerinte ez nem tetszett a városvezetőségnek, így nem tudták azt a munkát folytatni, amit eddig kényelmes többséggel meg tudtak tenni.

Emberükre találtak, olyanok ültek be a közgyűlésbe, akik nyomon követték a közpénzeket és a beruházásokat, miközben nem engedtek olyan beruházásoknak, amik esetleg eladósítanák a települést. Remélem Perkáta mihamarabb megtalálja azt a polgármesterjelöltet, később polgármestert, aki a térség lesz az első nem pedig a párthovatartozás.

Perkáta nem engedett, kell félnie a kormány bosszújától?

Bár Perkáta független képviselői nem hajtottak fejet Somogyinak, félő, hogy a térség most kiesik a kormánypárt kegyeiből, így a fejlesztési pénzeknek is búcsút inthetnek.

Sajnos azt tapasztaljuk, hogy a pénzcsapok valóban jobban ki vannak nyitva a fideszes városvezetők felé

- tette hozzá a képviselő, abban azonban reménykedik, hogy a Perkátában történt esemény egy nagy felkiáltójelként szolgál mind a megyének, mind pedig az államnak, hiszen a hasonló húzások következményekkel járnak: a kormánypártiak székébe kerülhet, egy kellemetlen időközi választás is lehet belőle, de akár a 2022-es választásokra is hatást gyakorolhat. 

Az emberek már látják azt, hogy milyen folyamatok zajlanak a háttérben és erre már bizonyítékok is vannak.