Stummer János: Lehet, hogy Orbán Viktor tiszteli Angela Merkelt, de Vlagyimir Putyint szereti is

Stummer János: Lehet, hogy Orbán Viktor tiszteli Angela Merkelt, de Vlagyimir Putyint szereti is

Orbán Viktoron érezhető, hogy diktatúrában szocializálódott, ezért nem képes demokrataként gyakorolni a közhatalmat.

- mondta Stummer János. A Jobbik képviselője a nemzetbiztonsági bizottság ülését követő sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, a miniszterelnök szerinte már régen elkötelezte magát a kelet mellett, hiszen látható, hogy jobban érzi magát egy keleti despota oldalán, mint egy nyugati demokrataként. Stummer János szerint ennek jele a belorusz válság, a járvánnyal kapcsolatos kormányzati intézkedések, és a Navalnij ügy.

Stummer János szerint a belorusz választások után és Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus ügye kapcsán Orbán Viktor nem állt ki hangsúlyosan a német, illetve az uniós álláspont mellett, ami, mint hangsúlyozta, újfent a kormányfő kivárásra játszó politikája. A koronavírus-járvány nyomán az európai szintű védekezés részévé tenné az "egészségügyi unió" intézményének bevezetését, amely az együttműködésen és a segítségen alapul.

Orbán Viktor írásában egy árva szó sincs az egészségügyi unióról. Számunkra egyértelmű, hogy a keleti orientációt választotta, a nyugat demokráciák helyett. Lehet, hogy Orbán Viktor tiszteli Angela Merkelt, de Vlagyimir Putyint szereti is.

- tette hozzá Stummer János jobbikos képviselő, aki szerint a kormányzatnak nem kampányüzemmódba kellene kapcsolnia, hanem meg kellene védenie a magyar gazdaságot, az egészségügyet a kihívásoktól.

Kérdésre válaszolva Stummer János azt mondta, a magyar egészségügyi ellátórendszer nincs ilyen állapotban, hogy a svéd modell alapján védekezzen.

Ott volt az a fiatal orvos a Korányi kórházban, akit Orbán Viktor egy 24 órás szolgálat után felkeltett és megalázta azzal, hogy feltett kérdéseket, de a választ már nem várta meg. Ahelyett, hogy az orvos elmondhatta volna a véleményét a lélegeztetőgépekhez szükséges technikushiányról, a miniszterelnök belefojtotta a szót.

- mondta Stummer János.

A kormányfő megjelent írásával kapcsolatban szintén kérdésre válaszolva Stummer János úgy vélte, kemény kampányra lehet majd számítani a 2022-es választást megelőzően.

Szerintem a miniszterelnök már kampányüzemmódra kapcsolt. Arról beszél, hogy szedelőzködni kell, mert hatalmas csata készülődik. Hamarosan felszólal a parlamentben és biztos vagyok abban, hogy kampányolni fog. Azonban nem kampányolni kellene, hanem az országot kellene megmenteni az egészségügyi és gazdasági összeomlástól.

- közölte a Jobbik országgyűlési képviselője.