Szabó Tímea Borsodban kampányolt: minden családnak emberhez méltó boldogulást akarunk

Szabó Tímea Borsodban kampányolt: minden családnak emberhez méltó boldogulást akarunk

Szabó Tímea, a Párbeszéd országgyűlési képviselője és társelnöke is kiállt Bíró László mellett Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6 számú választókörzetében.

Szabó szerint az összefogás Szerencsen, Tiszaújvárosban és az egész régióban különösen fontos, hiszen az ellenzéknek meg kell mutatnia, hogy lehet jobban kormányozni egy országot. Az október 11-én esedékes időközi választás a kétharmad lebontásáról szól, ezért is álltak be közösen Bíró László mögé. Ugyanakkor hosszútávon a céljuk, hogy leváltsák a jelenlegi korrupt, tolvaj kormányt - tette hozzá.

Fontos kiemelni a társelnök szerint, hogy az ellenzéki pártok különbségeik ellenére miben hasonlítanak:

nem akarunk lopni, nem akarjuk tönkretenni az embereket, nem a saját családtagjainkat és barátainkat akarjuk hizlalni. A magyar embereknek akarunk segíteni, munkát és olyan béreket adni nekik, amiből tisztességesen lehet élni, és minden családnak emberhez méltó boldogulást biztosítani.

A hét közepén folytatódott borsodi kampány során Bíró László az N1TV-nek elmondta, hogy az összellenzéki összefogás maradt az egyetlen használható eszköz a Fidesz ellen, amely korábban öncélúan írta át a választási törvényt. A választókerületben azt tapasztalja, hogy az emberek már nem jobb és bal oldal, nem pártok között próbálnak meg különbséget tenni, hanem változást követelnek, ami egy olyan elvárása lett a szavazóknak, amit minden pártnak teljesíteni kellett.