Levágta magáról a nyomkövetőt, utána megkéselte az exét és annak anyját

Levágta magáról a nyomkövetőt, utána megkéselte az exét és annak anyját

Levágta a nyomkövetőt magáról és volt barátnőjének, valamint a lány édesanyjának életére tört a fiatalkorú - olvasható a Fővárosi Főügyészség közleményében. A vádirat szerint a cselekmény idején 16 éves fiú "se veled, se nélküled" viszonyban volt egy kiskorú lánnyal, akit alkalmanként megütött. A lány szakított vele, de a fiú ezt nem tudta feldolgozni.

A fiatalkorú 2018-ban korábbi párkapcsolatában már jegyese életére tört, emiatt büntetőeljárás és nyomkövető eszközzel biztosított bűnügyi felügyelet alatt állt.

A fiú 2019. augusztus 8. napján levágta magáról a nyomkövetőt és egy bicskát magához véve átment Pestről a XI. kerületbe, ahol a lányra és a lányát védeni igyekező édesanyára támadt, mindkettőjüket többször – a lányt a földre is rántva és leszorítva – megszúrta.

- írja a Főügyészség. A támadó akkor hagyott fel a cselekménnyel, amikor az édesanya telefonon segítséget kért. A lány életét csak a gyors mentőorvosi ellátás mentette meg.

A Fővárosi Főügyészség a fiú ellen előre kitervelten, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és – a bűnügyi felügyeletből eltávozás miatt – fogolyszökés vétsége miatt emelt vádat a Fővárosi Törvényszéken. A törvény szerint egy bűncselekmény elkövetésekor tizenhatodik életévét betöltött fiatalkorúra kiszabható szabadságvesztés leghosszabb tartama életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető bűncselekmény elkövetése esetén tizenöt év.