Gimnáziumi igazgatóhelyettest csináltak a vasalódeszkás tornatanárt megalázó tankerületi vezetőből

Gimnáziumi igazgatóhelyettest csináltak a vasalódeszkás tornatanárt megalázó tankerületi vezetőből

A vasalódeszkás pedagógus ügyéről elhíresült, majd lemondott hódmezővásárhelyi tankerületi vezető, Balázs József a Németh László Gimnázium és Általános Iskola egyik, tanügyi igazgatóhelyettese lett – írja a helyi témákkal foglalkozó Hódpress.

Balázs József ügye még a koronavírus-járvány első hullámában járta be az országos sajtót, miután a Makói József Attila Gimnázium testnevelő tanára, Vezsenyi László egy humorosnak szánt videót készített diákjainak arról, hogyan lehet távoktatásban úszást tanítani, egy vasalódeszkára fekve.

Vezsenyi kreatív ötletét azonban rossz szemmel nézte Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ vezetője, Balázs József: a tanárt írásbeli figyelmeztetésben részesítette, eltiltotta a csoportjaitól, de kötelezte, hogy így is minden nap adja le a tanyagot, amit gyerekek híján csak megalázó feladatként lehetett értékelni.

Miután a túlkapás bejárta a sajtót, a tanár megalázása miatt azonnali vizsgálatot indított Aáry-Tamás Lajos oktatási jogok biztosa a tankerületi igazgató ellen, a Klebelsberg Központ pedig arra kérte Balázs Józsefet, hogy változtassa meg álláspontját. Miután ezt nem tette meg, inkább magától lemondott –vagy informálisan lemondatták-, így július 15-től már nem Balázs József vezette a tankerületet.

Ugyanakkor úgy tűnik, Balázs József továbbra is vezető pozícióban dolgozhat az oktatás területén.