Vádat emeltek a varázsdohánnyal is kereskedő bűnszövetség ellen

Vádat emeltek a varázsdohánnyal is kereskedő bűnszövetség ellen

Egy anya a saját lányát is bevonta a szerterjesztő bűnszövetségbe; a Budapesti VIII. Kerületi Ügyészség hat személlyel szemben emelt vádat, és letöltendő börtönbüntetést indítványoz - írja a Fővárosi Főügyészség közleményében.

A vádirat lényege szerint egy 40 éves férfi 2018 novembere óta új – ,,tégla”, ,,kristály” és ,,varázsdohány” fantázianevű pszichoaktív anyaggal – kereskedett a VIII. és a IX. kerületben, egy iskola közelében. Ettől a férfitől vásárolt tovább értékesítésre egy 41 éves nő is, aki ügyelt arra, hogy vásárlói ne ismerjék meg a beszerzési forrását. A nő a terjesztésbe bevonta négy bizalmasát, köztük a 21 éves lányát, akikkel bűnszövetségben árusították a szereket.

Mint írják: a Budapesti VIII. kerületi Rendőrkapitányság 2019 szeptemberében és novemberében két ütemben felszámolt a terjesztést és gyanúsítottként hallgatta az anyát és lányát, valamint négy férfit.

A Budapesti VIII. Kerületi Ügyészség hat személlyel szemben emelt vádat új pszichoaktív anyaggal kereskedés miatt nyújtott be vádiratot. Az ügyészség minden vádlottal szemben letöltendő börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványoz.

A 40 éves férfi és a 41 éves nő és egy társuk letartóztatásban van, egy másik vádlott jelenleg más ügyben kiszabott, jogerős szabadságvesztést tölt.