Jobbik: A nemzetközi szervezeteknek minden segítséget meg kell adni a hegyi-karabahi konfliktus megoldásához

Szeptember 27-én rendkívüli állapotot, és teljes katonai mozgósítást rendeltek el vasárnap Örményországban, miután összecsapás volt az örmény és azerbajdzsáni haderő között vitatott hovatartozású Hegyi-Karabah régióban. Bár a világ vezetői próbáltak nyomást gyakorolni a két félre, a harcok nem csitulnak a területen. A feszültség egyre csak fokozódikdróntámadások, bombázások váltják egymást, eddig a harcok 84 halálos áldozatot követeltek. A Jobbik pártja, most közleményben a nemzetközi szervezeteket arra kéri, hogy tegyenek meg mindent a Hegyi-Karabah-i konfliktus megoldása érdekében.

Gyöngyösi Márton, a Jobbik európai parlamenti képviselője, Dr. Brenner Koloman és Dudás Róbert, az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlés tagjai kiemelik, hogy a csaknem három évtizede tartó konfliktus miatt mindennapossá vált atrocitások a társadalom civil tagjait sem kímélik, és számos ártatlan ember életét követelte.

A párt álláspontja, hogy mind Azerbajdzsán, mind Örményország, mind pedig a teljes térség stabilizálása érdekében a nemzetközi szervezeteknek minden segítséget meg kell adni, és határozottan fel kell lépni, hogy a destabilizált körzetekbe hosszú idő után visszatérhessen a béke. Nemcsak számukra, de az Európa Tanács parlamenti közgyűlési tagjainak szempontja is, hogy az emberi jogok, a nemzetközi jog és a nemzetközi szervezetek által hozott határozatok betartása elengedhetetlen a konfliktus rendezése érdekében.