Változtatott a FIFA - Nego is magyar válogatott lehet

Változtatott a FIFA - Nego is magyar válogatott lehet

Hivatalos oldalán jelentette be az MLSZ, hogy a FIFA szabálymódosításainak értelmében a jövőben Loic Nego is magyar válogatott lehet.

Mint írják: a FIFA szeptemberi kongresszusa azonban több változtatást is elfogadott, elsősorban a játékosok érdekét figyelembe véve.

A múltban, ha egy játékos akárcsak 10 percet is játszott egyetlen tétmérkőzésen bármely utánpótlás-válogatottban, akkor ez általános esetben meggátolta abban, hogy felnőttként egy másik ország válogatottját erősítse. Az új szabályozás változatlanul szigorú és precíz, de rugalmasabb és részletesebb, mint a korábbi. Mostantól a különböző élethelyzetekre meghatározott, eltérő előírások szélesebb körben teszik lehetővé a futballhonosítást, természetesen megfelelő indokoltság esetén, a FIFA engedélyével. 

"Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy a magyar válogatott tagja lehetekMikor értesültem arról, hogy bekerülhetek a válogatottba, úgy éreztem, egy nagy álmom válhat valóra"

- mondta az MLSZ honlapjának Nego.

Loic Nego 2013-ban került Magyarországra, azon belül is Újpestre. Egy rövid angliai kitérő után, viszont már több mint 5 éve a Fehérvár csapatát erősíti. 2019-ben kapta meg magyar állampolgárságot a játékos, aki már korábban is szeretett volna pályára lépni a magyar nemzeti együttesben, ám a FIFA korábbi szabálya ezt tiltotta, mivel korábban pályára lépett a francia U20-as válogatottban is. Az új szabályozás azon játékosoknak segít, akik a 21. születésnapjuk előtt legfeljebb háromszor léptek pályára egy válogatottban, az utolsó szereplésük óta legalább három év eltelt, és az adott országban a jövőben már nem számolnak velük.