Hatszázmillió forintból vásárolt be a kormány iskolai hőmérőket

Hatszázmillió forintból vásárolt be a kormány iskolai hőmérőket

Ebből az összegből az EMMI 41 ezer darab eszközt vásárolt. Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) a Népszava közérdekű adatigénylésére közölte, hogy a humántárca nettó 600 millió forintért vásárolta meg az iskoláknak szánt készülékeket a 3MED és az Allegro Kft.-től, valamint a Medirex Zrt.-től.

Friss adatok: 649 koronavírusos beteget ápolnak kórházban

905 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 31 480 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma- írja a kormányzati tájékoztató oldal. Elhunyt 11 beteg - közülük tízen hetven év felettiek - így az elhunytak száma 833 főre emelkedett, 8 165-en pedig már meggyógyultak.

Egy hőmérő átlagosan 14634 forintba került, ami jelentős árnak tűnik, ha a rendelt mennyiséget is figyelembe vesszük. Az ÁEEK havonta mintegy 600 milliós tételben rendel fertőtlenítőszereket a közoktatási intézményeknek. Szeptember elejéig 361 ezer liter kéz- és felületfertőtlenítőt küldtek szét 5838 köznevelési intézmény 13345 telephelyére, és a központ szerint folyamatban van az októberi tételek beszerzése is - írja a lap. Vagyis szeptemberben átlagosan 27 liter fertőtlenítőszer juthatott el az intézményekbe