Félrenyelt, majd meghalt egy idősek otthona lakója

Félrenyelt, majd meghalt egy idősek otthona lakója

Kötegyán Község Önkormányzatának Idősek Otthonában egy 73 éves nő vacsora közben félrenyelt, aminek következtében megfulladt. Bár az intézmény egészségügyi dolgozói a mentők kiérkezéséig folyamatosan próbálták újraéleszteni az idős ellátottat, ez sem nekik, sem pedig a kiérkező mentőszolgálatnak nem sikerült - számolt be róla a blikk.hu.

Az eset kapcsán sem Hajdu-Szűcs Mária Kornélia polgármester, sem az intézményigazgató, Szalai Lászlóné nem rendelt el belső vizsgálatot. A térség polgármestere ugyanakkor elmondta lapunknak, hogy erre nem volt szükség, mivel az eset során semmilyen gyanús körülmény nem merült fel, minden a szakma szabályainak megfelelően történt, az így előírt protokollnak megfelelően.

Az ott történtekről részletes felvilágosítást kaptunk, az egészségügyi ágazat valamennyi dolgozója példamutatóan látta el feladatát. Az újraélesztést rögtön megkezdték, értesítették az intézmény orvosát, valamint riasztották az Országos Mentőszolgálat munkatársait. Az újraélesztés a mentőszolgálat kiérkezéséig folyamatos volt, akik folytatták.

Vizsgálatot tehát akkor rendelnek el, ha bármilyen gyanú is felmerül -tette hozzá Hajdu-Szűcs Mária. A polgármester kiemelte, hogy a fulladásos balesetek Magyarországon, melyek tragédiába torkollhatnak sajnos gyakorinak számítanak.